Rooney Mara: «Είμαι ευγνώμων που πληρώνομαι για την δουλειά που κάνω»

Rooney Mara: «Είμαι ευγνώμων που πληρώνομαι για την δουλειά που κάνω»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Jennifer Lawrence επανέφερε στην επικαιρότητα το πρόβλημα των μισθολογικών διαφορών μεταξύ των δύο φύλων στο Hollywood με το κείμενο που δημοσίευσε στο στο ‘Lenny’ της Lena Dunham και της Jenni Konner και πρόσφατα και η Rooney Mara είπε την άποψή της για το θέμα που απασχολεί τον κόσμο του κινηματογράφου. Η ταλαντούχα ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της στην ταινία ‘The Girl with the Dragon Tattoo’, μίλησε στην εφημερίδα ‘The Guardian’ για την απογοήτευσή της αλλά και την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται.

«Έχω συμμετάσχει σε ταινίες όπου ανακάλυψα ότι ο άντρας συμπρωταγωνιστής μου έπαιρνε τα διπλάσια χρήματα από εμένα. Είναι απλά η πραγματικότητα στην εποχή που ζούμε» είπε η Mara εξηγώντας ότι «για μένα αυτό είναι εκνευριστικό, αλλά ταυτόχρονα, είμαι ευγνώμων που πληρώνομαι για αυτό που κάνω». Η ηθοποιός που αυτή την περίοδο προωθεί την νέα της ταινία ‘Carol’στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, πιστεύει ότι υπάρχουν και πιο σημαντικά ζητήματα από τις μισθολογικές διαφορές στο Hollywood.

«Δεν είναι δίκαιο αλλά σκέφτομαι πόσα χρήματα παίρνουν οι δάσκαλοι ή άλλοι άνθρωποι που κάνουν δουλειές που είναι πολύ πιο σημαντικές από την δική μου. Είναι δύσκολο να παραπονεθώ» λέει και υποστηρίζει ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα που ανέδειξε το σκάνδαλο με τα emails της Sony δεν είναι οι μισθοί αλλά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται για τις γυναίκες εργαζόμενες.

Αναφερόμενη στην λέξη ‘κακομαθημένη’ που είχε χρησιμοποιηθεί από μεγαλοστελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας για να χαρακτηρίσουν την Angelina Jolie, η Rooney δήλωσε πως «αυτό που είναι πιο άδικο από τους μισθούς είναι η ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ηθοποιούς που έχουν άποψη, που θέλουν να έχουν φωνή για τη ζωή τους, την καριέρα τους ή ό,τι επιλέξουν να κάνουν». Όπως είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός «με έχουν αποκαλέσει διάφορα. Εάν ένας άντρας συμπεριφερόταν όπως εγώ θα τον θεωρούσαν φυσιολογικό. Αυτό που βρίσκω εκνευριστικό είναι να χαρακτηρίζεις τις γυναίκες ‘κακομαθημένες’. Απλά θέλουμε να έχουμε άποψη για τη ζωή μας και πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την ενθάρρυνση να το κάνει αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή