8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιες φορές η ισορροπημένη διατροφή και η γυμναστική δεν είναι αρκετά για να κάψετε τις θερμίδες που θέλετε και να χάσετε το περιττό βάρος. Η ηλικία, οι συνήθειές σας αλλά και ο τρόπος που γυμνάζεστε ή τρώτε μπορεί να επηρεάζουν την προσπάθειά σας και να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας. Ανακαλύψτε 8 τρόπους για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας αποτελεσματικά:

Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης

Οι ασκήσεις με βάρη και οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης καίνε θερμίδες και μετά τη γυμναστική για αυτό θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσει κανείς τον μεταβολισμό του. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προτιμότερο να σηκώνετε περισσότερα βάρη και να κάνετε λίγες επαναλήψεις, παρά να κάνετε πολλές επαναλήψεις με λιγότερα βάρη.

Ύπνος

Ακόμα και ένα βράδυ με λίγες ώρες ύπνου ή μη ποιοτικού ύπνου μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας την επόμενη μέρα, για αυτό φροντίστε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε μέρα.

Πρωτεΐνη

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και δεν περιέχουν πολλά λιπαρά, όπως το φιλέτο κοτόπουλο ή το ψάρι, απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη συγκριτικά με τους υδατάνθρακες και το λίπος. Επιλέξτε τροφές πλούσιε σε πρωτεΐνη αλλά και αμινοξέα που ξυπνούν τον μεταβολισμό και σας κρατούν χορτάτες για περισσότερη ώρα.

Καφεΐνη

Σύμφωνα με έρευνες, μια κούπα καφέ το πρωί μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου χάρη στην καφεΐνη που δίνει σήμα στον οργανισμό να αρχίσει να καίει θερμίδες. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση καφέ μια ώρα πριν από το πρόγραμμα γυμναστικής για να κάψετε 15% περισσότερες θερμίδες.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι γυναίκες που καταναλώνουν 3-4 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, χάνουν έως και 70% περισσότερο λίπος, σύμφωνε με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Journal of Nutrition’.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες που βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και των θερμίδων, σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα που αποκάλυψε ότι 2 με 4 κούπες την ημέρα μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σας έως και 4%.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν μια ουσία, την καψαϊκίνη, που σύμφωνα με την American Journal of Clinical Nutrition μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό ανά 50 θερμίδες την ημέρα.

Πρωινό

Σύμφωνα με έρευνες, ο μεταβολισμός των ανθρώπων που τρώνε πρωινό και των ανθρώπων που μένουν νηστικοί μέχρι το μεσημέρι δεν διαφέρει, όμως όσοι επιλέγουν ένα υγιεινό πρωινό τείνουν να είναι πιο αδύνατοι χάρη στις σωστές και ισορροπημένες διατροφικές τους συνήθειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή