Jennifer Connelly: «Είναι λυπηρό να εξισώνουμε την ομορφιά με την νεότητα»

Jennifer Connelly: «Είναι λυπηρό να εξισώνουμε την ομορφιά με την νεότητα»

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε την καριέρα της όταν ήταν μόλις 14 ετών, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει. Η ομορφιά και το ταλέντο της Jennifer Connelly την βοήθησαν να εντυπωσιάσει τόσο στον πρώτο της ρόλο στην ταινία ‘Once Upon a Time in America’, όσο και στο ‘Labyrinth’. Τριάντα χρόνια μετά, η 44χρονη ηθοποιός έχει χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα και μια ευτυχισμένη οικογένεια και όπως δηλώνει στο περιοδικό ‘More’ δεν θα άλλαζε τίποτα.

Ο σύζυγός της, ο ηθοποιός Paul Bettany, την γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας ‘A Beautiful Mind’ και αμέσως γοητεύτηκε από την παρουσία της: «Η Jennifer έχει μια άγρια ομορφιά, αλλά δεν επενδύει σε αυτή. Τα παιδιά μας περνάνε περισσότερο χρόνο στην τουαλέτα κάθε πρωί από ότι εκείνη. Αυτή η πίεση να είναι γοητευτική δεν την έχει επηρεάσει ποτέ» λέει ο 44χρονος βρετανός στο περιοδικό. Το ζευγάρι που έχει μια κόρη, την 4χρονη Agnes, ένα γιο, τον 12χρρονο Stellan, αλλά και τον 18χρονο Kai από την προηγούμενη σχέση της ηθοποιού με τον φωτογράφο David Dugan, βιώνει μια ισορροπημένη καθημερινότητα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως λέει η Connelly «είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα κάνω λάθη, όσο κι αν προσπαθώ. Θέλω να ξέρουν ότι μπορούν να μου λένε τι αισθάνονται, ώστε να μπορώ να έχω την δυνατότητα να αντιμετωπίσω τα ζητήματα» τονίζοντας ότι πλέον η οικογενειακή της ζωή είναι ήρεμη, αφού έχει βρει το μυστικό για να αποφεύγει τις συγκρούσεις: «Υπάρχει μια κατανόηση ότι είσαι εκεί που θέλεις να είσαι. Υπάρχει μια αποδοχή. Κάποια μικρά πράγματα στις αρχές μπορεί να λειτουργούσαν εμπρηστικά, ενώ πλέον λέω ‘γιατί να το κάνω αυτό αφού ξέρω ότι σε 20 λεπτά θα το έχουμε ξεπεράσει και θα μαγειρεύουμε μαζί και θα γελάμε;». Όσο για τον σύζυγό της αποκαλύπτει ότι «ακόμα αγαπάω όλα όσα με έκαναν να τον ερωτευτώ. Ο Paul είναι πολύ εύθυμος, ανοιχτός και γενναιόδωρος. Είναι πολύ αστείος, σέβεται τις γυναίκες και είναι ευαίσθητος στην αδικία».

Η ηθοποιός δεν θα άλλαζε τίποτα στη ζωή της και αυτό, όπως λέει, περιλαμβάνει και την εξωτερική της εμφάνιση. Μπορεί να έχει αναλογίες μοντέλου και ένα πολύ όμορφο πρόσωπο, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος που δεν θα έκανε ποτέ κάποια πλαστική επέμβαση: «Είναι λυπηρό να εξισώνουμε την ομορφιά με την νεότητα. Είναι ντροπή που τόσοι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να εκτιμήσουν την ομορφιά μιας μεγαλύτερης γυναίκας και να την αποδεχτούν και για τον εαυτό τους. Δεν θέλω να σβήσω την ιστορία μου από το πρόσωπό μου» είπε χαρακτηριστικά η Connelly. Ένας  από τους αγαπημένους της στίχους είναι, άλλωστε, από το τραγούδι ‘Fake Plastic Trees’ των Radiohead: «Έκανε πλαστικές επεμβάσεις για τα κορίτσια την δεκαετία του ’80 αλλά η βαρύτητα πάντα κερδίζει». Η Jennifer δηλώνει, βέβαια, ότι «δεν κρίνω. Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει τις επιλογές της. Για μένα όμως είναι πολύ πιο όμορφο να βλέπω τον άνθρωπο».

Η επόμενη ταινία της Connelly, ‘Shelter’, την βρίσκει και πάλι στο πλευρό του Bettany που εκτελεί χρέη σκηνοθέτη και παραγωγού. Η συνεργασία τους είναι εκπληκτική, όπως λέει, αφού υπάρχει σύστημα: «Είναι εκπληκτικό να έχεις αυτό το βαθμό εμπιστοσύνης με κάποιον». Η ταινία εξιστορεί την σχέση ενός ζευγαριού άστεγων που ερωτεύονται, μια ιστορία που εντυπωσίασε την ηθοποιό: «Με ενδιαφέρουν οι ζωές που είναι διαφορετικές από τη δική μου, οι άνθρωποι που κάνουν διαφορετικές επιλογές από αυτές που θα έκανα εγώ. Όχι επειδή καθρεφτίζουν τον χαρακτήρα μου, αλλά το αντίθετο. Με ενδιαφέρει η οπτική που δεν καταλαβαίνω. Θέλω να μάθω για αυτή και να την σκεφτώ. Για να βρω τρόπους να την κατανοήσω και να αγαπήσω τον άνθρωπο, παρόλο που κανονικά δεν θα έδειχνα ανοχή για τις επιλογές που έχει κάνει».   

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή