Τέλειο σώμα: Είναι ένδειξη υγείας;

Τέλειο σώμα: Είναι ένδειξη υγείας;

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσες ασχολούμαστε με τις δίαιτες, τα κιλά μας, τη γυμναστική, τα superfoodsκαι την υγιεινή διατροφή έχουμε κυρίως ένα στόχο στο μυαλό μας. Να χάσουμε τα περιττά κιλά, να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα και να φαινόμαστε υγιείς και λαμπερές. Κατά πόσο, όμως, μια σέξι εμφάνιση εξασφαλίζει και ένα υγιές σώμα;

Σίγουρα γνωρίζεις πολλές αδύνατες και όμορφες κοπέλες που τρώνε junk food. Δεν εννοώ να τρώνε μια στο τόσο ένα burger. Εννοώ να ξεκινούν την ημέρα τους τρώγοντας ζαμπονοτυρόπιτα από το φούρνο, να μένουν νηστικές πέντε ώρες και μετά να πέφτουν με τα μούτρα στα ψωμιά, στα γλυκά, στις τηγανητές πατάτες και στις πίτες. Τις ζηλεύεις γιατί έχουν καλό μεταβολισμό, αλλά ακριβώς επειδή είναι αδύνατες δεν σκέφτεσαι ποτέ να τους πεις ότι κάνουν κακό στην υγεία τους. Μπορεί να έχει περάσει μια εβδομάδα που δεν έχουν φάει φρούτα ή λαχανικά. Μπορεί να έχει περάσει ένας μήνας που δεν έχουν κάνει κάποια άσκηση, να περπατήσουν ή να ανέβουν σκαλιά, αλλά επειδή φαίνονται κουκλάρες δεν σκέφτηκες ποτέ να τους πεις ότι κάνουν κακό στην υγεία τους.

Από την άλλη έχεις την φίλη σου την παχουλή. Το κορίτσι που προσπαθεί εδώ και χρόνια να χάσει 8 κιλά και δεν τα καταφέρνει. Εκείνη που γκρινιάζει ότι έχει δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν χάνει ούτε γραμμάριο. Εκείνη που πηγαίνει στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα αλλά ακόμα έχει δίπλες στην κοιλιά. Έχεις σκεφτεί ότι υπάρχει περίπτωση αυτή η κοπέλα να κάνει ό,τι καλύτερο για το σώμα της;Τρώει φρέσκα προϊόντα, δεν τρώει ζάχαρη και αλάτι, επιλέγει φρούτα και λαχανικά για σνακ και γυμνάζεται συχνά. Όμως αν την δεις να τρώει ένα σοκολατάκι στα γενέθλια της κολλητής σας, θα την κρίνεις για την επιλογή της. Θα της πεις «μην το φας και χαλάσεις τη δίαιτά σου» ή «μήπως σε παχαίνουν τα γλυκά;». Θα την γεμίσεις τύψεις επειδή ξέφυγε για λίγο από την κατά τα άλλα υγιεινή διατροφή της.

Ποια από τις δύο γυναίκες είναι πιο υγιής; Ναι, τα περιττά κιλά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν είσαι αδύνατη έχεις το ‘δικαίωμα’ να τρέφεσαι ανθυγιεινά. Η εξωτερική εικόνα δεν συμβαδίζει πάντα με την ‘εσωτερική’.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή