Αλλαγή εποχής

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι καιρός που η πολυτέλεια έχει πάψει να σχετίζεται με τα παραδοσιακά status symbols ή να μετριέται με το κόστος. Η νέα γενιά, πιο συνδεδεμένη από ποτέ χάρη στα social media, διψά για την αλληλεπίδραση στον πραγματικό κόσμο – όχι απλώς online. Θέλει να περιστοιχίζεται από ομοϊδεάτες με κοινά ενδιαφέροντα, απόψεις, αισθητική, γεύσεις και επιθυμίες. Έχει διαφορετικές προτεραιότητες και κατ’αντιστοιχία νέες ανάγκες. Με τη δική της πολυτέλεια να βασίζεται στην απλότητα, τη μοναδικότητα την εμπειρία.

Αλλαγή εποχής-1

Στα Mirror Houses η έμφαση δίνεται στην επαφή με τη φύση. Το εσωτερικό είναι μικρό, αλλά στυλάτο, με έπιπλα της Plank και της Gervasoni.

Αλλαγή εποχής-2

Ακριβώς έξω από το Bolzano, στο Νότιο Τιρόλο, δύο δίδυμες κατοικίες καθρεφτίζουν την ομορφιά των Δολομιτικών Άλπεων – κυριολεκτικά, καθώς σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Peter Pichler ως καθρέφτης της φύσης, αντικατοπτρίζοντας τη συνταρακτική εικόνα του τοπίου. Η ιδιοκτήτρια Angela Sabine Staffler, που ζει εκεί σε μια φάρμα του ’60, ζήτησε να σχεδιαστούν με γνώμονα την πολυτέλεια συνδυάζοντας privacy και αναδεικνύοντας τη θέση τους στη φύση – τα Mirror Houses είναι ακριβώς ό,τι πρέπει για φυσιολατρική απόδραση.  www.mirror-houses.com

Αλλαγή εποχής-3

Είναι σπάνιο να απολαμβάνεις τη θέα της Βενετίας όταν βρίσκεσαι στη Βενετία, και το νέο JV Marriott Venice έχει την καλύτερη θέση.

Το μοναδικό για τα δεδομένα της Βενετίας JV Marriott Venice στο Νησί των Ρόδων έχει την exclusive τοποθεσία ενός ιδιωτικού νησιού. Σαν ένα πλωτό κομμάτι γης μέσα στη λιμνοθάλασσα, μοιράζει τους χώρους του –δωμάτια, private villas, spa και εστιατόρια (ανάμεσά τους το Dopolavoro, υπό τη διαχείριση του διάστερου Giancarlo Perbellini)– σε κτήρια του ’20 και του ’30 ανακαινισμένα από τον κορυφαίο Matteo Thun. Τα βενετσιάνικα υλικά και τα ανάλαφρα χρώματα διατηρούν ένα διάλογο με τις αντανακλάσεις του νερού, δημιουργώντας μια αίσθηση συνέχειας ανάμεσα στο εσωτερικό και το τοπίο. Η σπάνια θέα στη Βασίλισσα της  Αδριατικής, οι πλούσιοι κήποι, η ευρύτητα των χώρων και η ησυχία που απολαμβάνεις αποτελούν την ελκυστική, εκ διαμέτρου αντίθετη και φυσικά νατουραλιστική εναλλακτική των βενετσιάνικων palazzo hotels. www.jwvenice.com

Αλλαγή εποχής-4

Το New York EDITION στο iconic «Clocktower» του 1909 –τότε το ψηλότερο κτήριο της Νέας Υόρκης– βρίσκεται στο Madison Square Park στη NoMad, που  μαζί με τη Hudson Yards εξελίσσεται  στο νέο κέντρο της πόλης.

Αλλαγή εποχής-5

Το νέο New York EDITION έρχεται να ανταποκριθεί σε ένα τοπίο που αλλάζει, στη νέα γενιά που ψάχνει ένα ξενοδοχείο διαποτισμένο με απλότητα, ραφιναρισμένο και καλόγουστο, και την ίδια στιγμή εντυπωσιακό, glamorous, γεμάτο εκπλήξεις, χαρούμενο, αξέχαστο. Αυτή ακριβώς η μίξη που δημιουργεί τη μοναδικότητα αναμένεται από τον guru hotelier Ian Schrager. Το νεοϋορκέζικο EDITION εκφράζει ένα new age αμερικανικό glamour: understated, διαχρονικό σε αισθητική, που δεν κατηγοριοποιείται ούτε ορίζεται σε όρους design. Ένα ξενοδοχείο σαν σπίτι, εμπνευσμένο από τα clubs του 20ού αιώνα, τα αρχοντικά της χρυσής εποχής της 5th Avenue και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Stanford White. «Όταν δύο διαφορετικές αισθητικές βρίσκονται μαζί, είτε αποτυγχάνουν παταγωδώς είτε δημιουργούν αλχημεία. Όταν γίνεται σωστά, η παρουσία της μιας υπηρετεί την ανάδειξη της άλλης. Ανεβάζει την εμπειρία του να μένεις σε ένα ξενοδοχείο σε εντελώς άλλο επίπεδο και το τελικό αποτέλεσμα είναι αδύνατο να το κατηγοριοποιήσεις», λέει ο Schrager. Ως ένοικος, για να πας στο δωμάτιό σου (273 σε αριθμό) εισέρχεσαι σε ένα φουαγέ που θυμίζει upscale νεοϋορκέζικο διαμέρισμα των ’20s. Οι καλύτερες σουίτες προσφέρουν 180 μοίρες θέα του Μανχάταν, το service είναι προσωπικό και το ξενοδοχείο είναι custom-made και oneoff, όπως κάθε EDITION, δεν μοιάζει με κανένα άλλο, δεν έχει σύνορα τόπου ή χρόνου. Το εστιατόριο δε του hottest νέου chef του Λονδίνου Jason Atherton (βλ. Pollen Street Social, Berners Tavern) είναι πόλος έλξης. www.editionhotels.com/new-york

Αλλαγή εποχής-6
Αλλαγή εποχής-7

Ολιστική εμπειρία στο Amanemu, αφιερωμένο στα θερμά ιαματικά λουτρά, με κάθε σουίτα να έχει το δικό της «onsen». Επάνω δεξιά: To νερό έχει κυρίαρχη θέση στο Amanera της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Αλλαγή εποχής-8

Σε δύο διαφορετικούς τόπους, δύο νέα Aman προσφέρουν τη γαλήνια που επιζητούν οι Amanjunkies, οι πιστοί του ακόλουθοι στον κόσμο. Μέσα στους επόμενους μήνες ο ερχομός του Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία δίνει μία ακόμη αφορμή για να επισκεφτείς αυτόν το φυσικό παράδεισο της Καραϊβικής. Με θέα την αμμουδιά Playa Grande, το resort περιστοιχίζεται από μια καταπράσινη ζούγκλα. Το νερό («era» στη διάλεκτο Taino) έχει τόσο καταλυτικό ρόλο όσο και η φύση. Σχεδιασμένο από τον John Heah, στέκεται ανάμεσα στην αμμουδιά και το golf course, με 25 Casitas, που με το οργανικό τους design εναρμονίζονται απόλυτα με το τοπίο. «To Amanera ενσαρκώνει το αληθινό πνεύμα των Aman», εξηγεί ο Olivier Jolivet, CEO των Aman. «Αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του πώς παίρνουμε ένα μη αναμενόμενο προορισμό και σε αυτόν βρίσκουμε την πιο εξαιρετική τοποθεσία για να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο αφιερωμένο στην πολυτέλεια της ζωής και την απόλαυση, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο». Στις αρχές της επόμενης χρονιάς το Amanemu στο εθνικό πάρκο Ise Shima της Ιαπωνίας θα είναι το πρώτο hot spring resort του ομίλου. Αφιερωμένο στην αρχαία παράδοση των «onsen» (θερμά ιαματικά λουτρά), βρίσκεται στις ακτές του Ago Bay, γνωστού ως ο Κόλπος των Μαργαριταριών, και εκφράζει μια ολιστική εμπειρία ευ ζην, φυσικής απόλαυσης και παράδοσης. «Η πρόθεσή μας είναι να δώσουμε μία πραγματική Aman εμπειρία, προσφέροντας τον αφρό της φυσικής ομορφιάς, της εξαίσιας κουζίνας και του “omotenashi”, του πνεύματος της φιλοξενίας της Ιαπωνίας».  www.amanresorts.com

 

PHOTO: OSKAR DA RIZ, NICOLΟ DEGIORGIS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή