Γιατί ο Alber Elbaz αποχώρησε από τον οίκο Lanvin;

Γιατί ο Alber Elbaz αποχώρησε από τον οίκο Lanvin;

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συνεργασία του Alber ELbaz και του Lanvin τέλειωσε» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γαλλικού οίκου στην Vogue για το «διαζύγιο» του καλλιτεχνικού διευθυντή και του οίκου Lanvin μετά από 14 χρόνια. Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωση του, o Elbaz επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την αποχώρηση του να μην είναι δική του απόφαση.

«Αυτή τη στιγμή που αποχωρώ από τον Lanvin μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μέτοχων του οίκου, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκα με πάθος για την αναγέννηση του Lanvin τα τελευταία 14 χρόνια. Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου σε όλους τους υπέροχους συνεργάτες μου στα ατελιέ του Lanvin που συνόδευαν, εμπλούτιζαν και υποστήριζαν τη δουλειά μου. Μαζί αντιμετωπίσαμε τις καλλιτεχνικές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν και καταφέραμε να επαναφέρουμε την λάμψη του οίκου και να την επιστρέψουμε ξανά στην δικαιωματική της θέση ανάμεσα στους πιο πολυτελείς οίκους μόδας της Γαλλίας», δήλωσε ο Elbaz.

Γιατί ο Alber Elbaz αποχώρησε από τον οίκο Lanvin;-1

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πλειοψηφία των μετόχων στην οποία αναφέρθηκε ο Elbaz στην επίσημη ανακοίνωση αναφερόταν στην επιχειρηματία Shaw-Lan Wang, η οποία μαζί με την Michele Huiban, διευθύντρια του οίκου, είχαν διαφωνίες με τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Παρά το γεγονός ότι η Wang ήταν αυτή που έφερε τον Elbaz στον οίκο το 2001, τελικά η συνεργασία τους δεν ήταν καλή, με τον Elbaz να κάνει λόγο για «έλλειψη στρατηγικής και στοχευμένης επένδυσης» αλλά και για συμβιβασμούς «στην εικόνα του οίκου στην Ασία». Κι ενώ πολλοί μιλούν για το επόμενο βήμα του Elbaz, ειδικά μετά την αποχώρηση του Raf Simons από τον Dior, ο ίδιος μίλησε στην εκδήλωση ‘Night of Stars’ του FGI για την επιθυμία του να σταματήσει του γρήγορους ρυθμούς της βιομηχανίας της μόδας στην εποχή των social media και των selfies.

Γιατί ο Alber Elbaz αποχώρησε από τον οίκο Lanvin;-2

Lanvin, Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016

«Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Και νομίζω όλοι όσοι εργάζονται στη μόδα αυτές τις μέρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο» είπε ο σχεδιαστής αφού παρέλαβε το ‘Superstar’ βραβείο του από την Meryl Streep. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Elbaz για τους γρήγορους ρυθμούς της μόδας που απομακρύνουν από την δημιουργία: «Με ρώτησαν εάν έχω προσωπικό λογαριασμό στο Instagram και απάντησα πως όχι. Δεν έχω φωτογενείς φίλους, έχω απλά καλούς φίλους. Και δεν φωτογραφίζω το φαγητό, τρώω το φαγητό. Είμαι βέβαια εθισμένος στο Instagram και μου αρέσει» είπε, τονίζοντας ότι πλέον στα καταστήματα Lanvin οι πελάτες βγάζουν selfies με τα ρούχα αντί να κοιτάζονται στον καθρέφτη: «εάν δεν έχουμε καθρέφτες στον κόσμο, τότε ποιος θα μας πει την αλήθεια;». Ο Elbaz δήλωσε ότι όλοι οι σχεδιαστές «ξεκινούν ως μόδιστροι με όνειρα, με διαίσθηση και συναισθήματα. Ξεκινήσαμε ρωτώντας τι θέλουν οι γυναίκες, τι χρειάζονται και τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουν καλύτερη και πιο άνετη ζωή. Πως μπορούμε να κάνουμε τις γυναίκες πιο όμορφες; Τότε γίναμε καλλιτεχνικοί διευθυντές, οπότε μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, αλλά κυρίως διευθύναμε. Και πλέον πρέπει να γίνουμε image-makers και να εξασφαλίζουμε ότι τα ρούχα φαίνονται όμορφα σε μια φωτογραφία. Η ένταση είναι η νέα τάση και όχι μόνο στην μόδα. Εγώ προτιμώ τους ψίθυρους, πιστεύω ότι διαρκούν περισσότερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή