«Καλησπέρα, τι κάνεις;», αυτή η μάστιγα του Facebook

«Καλησπέρα, τι κάνεις;», αυτή η μάστιγα του Facebook

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνες – πριν από λίγο καιρό – έδειξαν ότι υπάρχει κόσμος με σοβαρές διαταραχές ύπνου, λόγω Facebook. Όχι, επειδή έφαγε βαριά / τσακώθηκε με το ταίρι του / απολύθηκε / του έκατσε «στραβή». Όχι. Σηκώνεται καταμεσής της νύχτας για να ψαχτεί για «κόκκινα» notifications στη σελίδα του στο Facebook.

Απλώς, κάν’ το εικόνα. Έχεις μία ζωή με χίλια δυο μέσα – καλά, ανάποδα, ωραία, άσχημα – κι ο βασικός σου καημός είναι η καταμέτρηση των likes, των followers, των σχολίων, της κερκίδας, τελοσπάντων. Δεν κοιμάσαι – λέμε – για όλο αυτό. Δεν κοιμάσαι σωστά.

Ξέρω κόσμο που μπορεί να σκάσει από στενοχώρια, αν δεν του κάνουν like, που έχει παρατήσει παρέα και γιορτή και γλέντι για να βρει wi-fi να τσεκάρει μηνύματα και σχόλια. Ξέρω φίλους που από ευγένεια αποδέχονται αιτήματα από φανερά «ζορισμένο» πληθυσμό, παρενοχλησούλες και ακραίες φάσεις στο inbox, φαντάζομαι μόνο και μόνο γιατί αυτό που ζούμε με τα social το ανακαλύπτουμε μέρα με τη μέρα και δεν μας δόθηκε manual για το πώς να το κάνουμε σωστά.

Κι εκεί που σε πιάνει χολόσκαση και ψιλο-θλίψη για το ότι 45 νοματαίοι στο τρένο δεν προφταίνουμε να κοιτάξουμε τη θέα (και τους γύρω μας), επειδή όλοι είμαστε μέχρι το λαιμό χωμένοι στις σελίδες «δικτύωσης» (το «κοινωνικής», δεν παίζει), έχεις κι εκείνη την ασυναγώνιστη, αλλούτερη, διασκεδαστική (καγκουρο-)φυλή, τη μάστιγα του Facebook που λέγεται «Καλιεσπέρα, τι κάνιεις;».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή