«Πεντάμορφη και το Τέρας»: 4 παραστάσεις στο Θέατρο στο ACS Athens

«Πεντάμορφη και το Τέρας»: 4 παραστάσεις στο Θέατρο στο ACS Athens

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ACB γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ένας από τους βασικούς ρόλους του είναι να καθοδηγεί τα παιδιά και τους νέους που γίνονται μέλη της ομάδας, να μην περιορίζονται κοιτώντας τις ευκαιρίες μέσα από την κλειδαρότρυπα, αλλά ν’ ανοίγουν την πόρτα και να τις ‘αρπάζουν’. Να γεμίζουν τα χρόνια τους με εμπειρίες και ν’ απλώνουν τα φτερά τους εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι η πρώτη ομάδα κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα για παιδιά και νέους από 9 ως 22 ετών. Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτη της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. H  Επίτιμη Πρόεδρος του ACB είναι η Lynn Wallis, καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου και ο Errol Pickford, πρώην Α’ χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου.

«Πεντάμορφη και το Τέρας»: 4 παραστάσεις στο Θέατρο στο ACS Athens-1

Το ACB αποτελείται από 60 χορευτές και χορεύτριες που επιλέγονται κάθε χρόνο κατόπιν ακρόασης, για να χορέψουν ένα κλασικό μπαλέτο σε 2 πράξεις. Το ACB, κάθε χρόνο προσφέρει δύο υποτροφίες σε χορευτές του, για σπουδή σε καταξιωμένες σχολές χορού στην ΕυρώπηΣτο πλαίσιο σειράς κοινωνικών δράσεων, το ACB δημιούργησε τις συνθήκες ώστε να παρακολουθούν  τις παραστάσεις του τα παιδικά χωριά SOS, τα παιδιά του Αμαλίειου Οικοτροφείου, καθώς και δημοτικά σχολεία. Επίσης, κάθε χρόνο η ομάδα επισκέπτεται το ορφανοτροφείο «Αγία Άννα» όπου παρουσιάζει απόσπασμα από το ρεπερτόριό της. 

«Πεντάμορφη και το Τέρας»: 4 παραστάσεις στο Θέατρο στο ACS Athens-2

Για την παράσταση του 2015, το ACB επέλεξε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα παραμύθια, την «Πεντάμορφη και το Τέρας», μπαλέτο που θα παρουσιάσει σε 2 πράξεις.  Το μπαλέτο θα χορογραφήσει η Βρετανίδα χορογράφος Olivia Pickford, που ειδικεύεται στην παιδική χορογραφία και τα σκηνικά θα επιμεληθεί η Ξένια Βήτου.

Η «Πεντάμορφη και το Τέρας» θα δώσει 4 παραστάσεις,  στο Θέατρο στο ACS Athens (Χαλάνδρι).  Η παράσταση απευθύνεται τόσο σε παιδιά και εφήβους, όσο και σε μεγάλους.

 

Θέατρο στο ACS – Χαλάνδρι: 28 & 29 Νοεμβρίου 2015

Το Θέατρο στο ASC-Athens  βρίσκεται πολύ κοντά  στο σταθμό του Μετρό Χαλάνδρι.  Είναι χωρητικότητας 530 θέσεων  και διαθέτει ένα άνετο και λειτουργικό φουαγιέ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή