Style Capsule

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Σοράγια, η Μελίνα Μερκούρη, η Fiona von Thyssen, η Jackie Kennedy, η Grace Kelly, γυναίκες των οποίων το στυλ αντανακλούσε την προσωπικότητά τους, κι ένας διαχρονικά άφθαρτος προορισµός, η Μύκονος, αποτέλεσαν τον άξονα της Resort συλλογής του Βασίλη Ζούλια µε τίτλο Women In Mykonos Through The Decades… from 30s to 80s.

Style Capsule-1

Η Βίκυ Καγιά στην πασαρέλα.

«Η προοπτική ενός showroom στη Μύκονο, που θα γίνει πραγµατικότητα το καλοκαίρι, µε έκανε να ανατρέξω στο παρελθόν του νησιού και να θυµηθώ τις διάσηµες καλλονές που το επισκέπτονταν. Οι ενδυµατολογικές επιλογές τους έγιναν σηµείο αναφοράς στην ιστορία της µόδας και το µοναδικό allure τους πυροδότησε τη φαντασία µου για δηµιουργίες µε µυκονιάτικη αύρα», εξηγεί ο σχεδιαστής για το concept της collection, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 18ης Athens Xclusive Designers Week. «Για να απογειωθεί µια τέτοια συλλογή, θέλησα να την παρουσιάσουν γυναίκες που σηµάδεψαν την ελληνική µόδα, µοντέλα αλλά και ανερχόµενες σταρ της πασαρέλας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη, η Βίκυ Κουλιανού, η Τζένη Μπαλατσινού, η Βίκυ Καγιά, η Μάρα Δεσύπρη, η Έσθερ Μαστρογιάννη, η Δωροθέα Μερκούρη, η Ροζάνα Γεωργίου, η Αναστασία Περράκη, η Όλγα Κυπριώτου, η Κιάρα Μαρκέζη, όλες έχουν κάνει µια “πρωτιά” στη µόδα µαζί µου, από τότε που ήµουν στυλίστας στα περιοδικά ως σήµερα που σχεδιάζω τις δικές µου συλλογές», προσθέτει.

Style Capsule-2

Ο Βασίλης Ζούλιας µε την Έλενα Παπασταύρου

Στα παρασκήνια της επίδειξης επικρατούσε κλίµα γιορτής, σαν τα µέλη µιας καλής παρέας να έχουν ξαναβρεθεί µετά από καιρό και να περνάνε υπέροχα, µε την οικειότητα όσων έχουν µοιραστεί. «Ήταν πολύ συγκινητικό να δουλεύουµε πάλι µαζί, άνθρωποι που έχουµε τόσα να θυµηθούµε. Όλα τα κορίτσια, ο Τρύφωνας Σαµαράς και ο Στέφανος Βασιλάκης, που είχαν αναλάβει το hair styling, ο Μάνος Βυνιχάκης, που επιµελήθηκε το µακιγιάζ µε προϊόντα MAC, η Κατερίνα Καρούσου, που έφτιαξε τα υπέρκοµψα καπέλα, και ο Περικλής Κονδυλάτος, που υπογράφει τα 60 costume κοσµήµατα…»

«Με ενδιέφερε να υπάρχει απόλυτη αρµονία µεταξύ ρούχων και κοσµηµάτων, έστω κι αν αυτό σήµαινε ότι θα θυσίαζα την αρχική µου έµπνευση», εξηγεί ο Περικλής, που χρησιµοποίησε υλικά και χρώµατα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής. «Η αισθητική αρτιότητα είναι αυτό που έχει σηµασία, όπως πάντα επιµένει ο Βασίλης».

Style Capsule-3

Στην επίδειξη τις εντυπώσεις έκλεψε µια πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδοµένα πασαρέλα, στο σχήµα του άπειρου, και τα µαγιό. Tο flashback από τα ’30s ως σήµερα κορυφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό φινάλε, µε τα µοντέλα να παίρνουν θέση κάτω από την αντίστοιχη δεκαετία που αναγραφόταν στον τεράστιο τοίχο, συνθέτοντας έναν πολύχρωµο καµβά που παρέπεµπε σε editorial µόδας επετειακού τεύχους.

 

Photos: Papadakis Press, Μαρία Μαρκέζη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή