Τerra Nova

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέραντες πεδιάδες μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, θερμοί πίδακες που αναβλύζουν από τα έγκατα της γης, κομμάτια παγετώνων που ταξιδεύουν στις θάλασσες. H Ισλανδία είναι ένα  παρθένο πεδίο στο άλμπουμ «Iceland» του Φωκίωνα Ζησιάδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις teNeues, σε 149 αντίτυπα αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο. Ταξιδευτής, πολίτης του κόσμου, ο Ζησιάδης έπιασε για πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή όταν ήταν ακόμα φοιτητής αρχιτεκτονικής στην Πενσυλβάνια.

Αργότερα ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Resort στη Χαλκιδική, αλλά οι φωτογραφικές αποστολές είναι πάντα το πάθος του. Στην Ισλανδία ταξίδεψε δύο φορές, τον Αύγουστο του 2013 για δέκα ημέρες, και το Μάρτιο του 2014 για ανάλογο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας με τη βοήθεια οδηγών 7.000 χιλιόμετρα, από τη μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη. Αποτέλεσμα, χίλιες φωτογραφίες από τις οποίες επιλέχτηκαν 79 στιγμιότυπα για την πρώτη του μονογραφία, που αναδεικνύει την ποίηση του ισλανδικού τοπίου. «Μετά από λίγο τα άψυχα βράχια δεν ήταν πλέον άψυχα», σημείωσε στο blog του μετά το δεύτερο ταξίδι του.  «Ήταν σαν να βρισκόμουν μπροστά σε μια γιγάντια πινακοθήκη της  φύσης». —www.teneues.com

 

PHOTOS: FOKION ZISSIADIS/WWW.TENEUES.COM

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή