Γη & Ουρανός

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα κατατεθέν της συλλογής παπουτσιών DI GAΪA για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’16 είναι το φύλλο δάφνης, σύμβολο δόξας και νίκης, που απεικονίζεται με δημιουργικό τρόπο σε κάθε σχέδιο. «Ήθελα ένα στοιχείο από τη φύση με δυνατό συμβολισμό», εξηγεί η σχεδιάστρια Ελβίρα Παναγιωτοπούλου. Οι μινιμαλιστικές γραμμές, το δέρμα, οι χρωματικές αντιθέσεις του μαύρου με το χρυσό, το πορτοκαλί και το λευκό, συνθέτουν μια συλλογή που αποπνέει δυναμισμό και μαχητικότητα, με αναφορές στην ελληνική μυθολογία. «Πάντα μου αρέσει να συνδυάζω αντιθέσεις στα σχέδιά μου. Άλλωστε, η φιλοσοφία του DI GAΪA είναι η ένωση του γήινου στοιχείου με το αιθέριο, του ουρανού με τη γη».

Γη & Ουρανός-1

Ελβίρα Παναγιωτοπούλου

 

Γη & Ουρανός-2
Γη & Ουρανός-3
Γη & Ουρανός-4
Γη & Ουρανός-5
Γη & Ουρανός-6

Έχοντας μεγαλώσει μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, η Ελβίρα είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε επώνυμους οίκους του εξωτερικού, όπως Vionnet, Bruno Frisoni, Dolce & Gabbana και Diego Dolcini, ώσπου αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της brand, πριν από περίπου ένα χρόνο. «Καθώς όλα τα παπούτσια κατασκευάζονται στην Ιταλία, στο εργοστάσιο όπου φτιάχνονται τα Jimmy Choo, Tabitha Simmons και Acne, ήθελα να φέρω αυτό το know­how στην Ελλάδα, χωρίς όμως να ονομάσω το DI GAΪA ένα “ελληνικό brand”». Όπως παραδέχεται, σκοπός της είναι να σχεδιάζει για κάθε τύπο γυναίκας, ενώ θέλει οι δημιουργίες της να φοριούνται εύκολα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Όλη η διαδικασία ξεκίνησε στο Παρίσι και ήθελα η φιλοσοφία του DI GAΪA να έχει σχέση με τη γη. Με αυτό το σκεπτικό επέλεξα και το logo, που παραπέμπει σε κορμό δέντρου, με τους κύκλους να συμβολίζουν τη σταθερότητα, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την αναγέννηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή