Στρατηγική συνεργασία για την Fashion Box Spa

Στρατηγική συνεργασία για την Fashion Box Spa

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Fashion Box SpA, που κατασκευάζει, εμπορεύεται και διανέμει ανδρικά, γυναικεία και παιδικά casual ενδύματα, αξεσουάρ και υποδήματα με τις  επωνυμίες “Replay”, “Replay & Sons” και  “We Are Replay”, ανακοινώνει την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με την διεθνούς φήμης Belle International Holding Ltd., εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Hong Kong, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των παραπάνω εμπορικών σημάτων και την επέκταση του retail business στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία Big Mega Development Ltd., θυγατρική της εταιρίας Belle International Holding Ltd. με έδρα στο Hong Kong, αποτελεί πλέον μέτοχο της Fashion Box SpA μέσω της εξαγοράς μειοψηφικού ποσοστού μετοχών από τον Όμιλο. Μετά την συμφωνία, η Equibox Holding Spa, βασικός μέτοχος της Fashion Box S.p.A, συνεχίζει να κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό και την πλήρη διαχείριση του Ομίλου.

Η στρατηγική συνεργασία με την Belle και η εξαγορά από αυτήν μειοψηφικού ποσοστού  μετοχών, αποτελούν βασικό βήμα προς την υλοποίηση ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου, που σχεδιάστηκε σε βάθος τριετίας από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Εκτός από την εφαρμογή πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης και η οποία περιλαμβάνει και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές, η Fashion Box σχεδιάζει μια σειρά βασικών στρατηγικών συνεργασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, που θα επιτρέψει στον Όμιλο να επικεντρωθεί αφενός στην Ευρωπαϊκή αγορά και αφετέρου στην προώθηση του brand Replay σε παγκόσμιο επίπεδο, με την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε όλο τον κόσμο.

 

FASHION BOX  S.P.A.

Ο Όμιλος Fashion Box, με έτος ίδρυσης το 1981, είναι μια Ιταλική εταιρεία denim ενδυμάτων, με παγκόσμια δραστηριότητα. Με έδρα το Asolo (Treviso), και ηγετική θέση στον κλάδο της casual ένδυσης, δημιουργεί, προωθεί και διανέμει casual ενδύματα, παπούτσια και αξεσουάρ για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, με τις επωνυμίες REPLAY, REPLAY&SONS και WE ARE REPLAY. Σήμερα, τα προϊόντα του Ομίλου πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρε παγκοσμίως, σε όλη την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αμερική και την Αφρική, με ένα δίκτυο καταστημάτων με περισσότερα από 200 καταστήματα και πάνω από 3.000 εξωτερικούς συνεργάτες. Οι εξαγωγές του Ομίλου αντιπροσωπεύουν περίπου το 87% του συνολικού όγκου πωλήσεων. Η Fashion Box Ελλάς αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Fashion Box και δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια και Τουρκία.

 

BELLE INTERNATIONAL HOLDING  LTD.

Με έτος ίδρυσης το 1992, η εταιρεία Belle αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας υποδημάτων, αθλητικών ειδών και ειδών ένδυσης, με ένα δίκτυο 20,000 καταστήματα στην ηπειρωτική Κίνα, το Hong Kong και το Macau, και ετήσια έσοδα άνω των 5.5 δις Euro. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, η Belle έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες μάρκες αθλητικών ειδών και ειδών ένδυσης ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων Nike, Adidas, Puma, Converse, Mizuno, Moussy και Sly. Η Belle είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Hong Kong από το 2007 και σήμερα περιλαμβάνεται στον χρηματιστηριακό δείκτη Hang Seng. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή