Di Kirios Criton: Mια έκθεση και ένα βιβλίο

Di Kirios Criton: Mια έκθεση και ένα βιβλίο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν αρχές Μαρτίου όταν ο Kirios Criton με “ξενάγησε” στα λόγια ακόμη, στην έκθεσή που σχεδίαζε, αριστοτεχνικά, στο Παλαιοπωλείο ΜΑΡΤΙΝΟΣ. Όπως, κάθε του πράξη, project ή έργο, η έκθεση με τον ευφυή τίτλο 99,9 κρύβει βαθιά σκέψη και μεταφέρει τη φιλοσοφία του πολυσχιδή δημιουργού, που στέκεται, με κριτική, οξυδερκή ματιά απέναντι στην εμπορευματοποίηση της εποχής – το κλισέ του 0,99. 

Επιλέγοντας την 21 Απριλίου ως ημέρα εγκαινίων ημερομηνία δεμένη (και) με την εθνική προδοσία, ο Kirios Criton εγκατέστησε “μία έκθεση με το θέμα «προ-δίδω», ή αλλιώς «απο-καλύπτω», όπως εξηγεί, η οποία εξελίσσεται σε τρία επίπεδα και τρεις «προ-τάσεις». Το τείχος- The wall , Ο Κήπος-The Garden, Το Τραπέζι-The Table,που αποτελούνται από επιμέρους «συνθετικά» αντι-κείμενα, όλα υπογεγραμμένα και αριθμημένα.

Di Kirios Criton: Mια έκθεση και ένα βιβλίο-1
Di Kirios Criton: Mια έκθεση και ένα βιβλίο-2
Di Kirios Criton: Mια έκθεση και ένα βιβλίο-3

Η έκθεση, είναι γεμάτη συμβολισμούς, μηνύματα, προκλήσεις και συναισθήματα ενώ ο αριθμός 99,9 που λειτουργεί σαν σύνδεσμος διατρέχοντας όλα τα επίπεδα βρίσκεται στην ποσότητα, το μέγεθος, την αξία, όσο και στους λεπτούς συμβολισμούς των αντικειμένων. “Το τελικό αποτέλεσμα αγγίζει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Έτσι κι αλλιώς όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ένα όμως συστατικό μας ενώνει όλους: «η ψυχή», συνεχίζει.Παράλληλα με την έκθεση 99,9 στο χώρο του παλαιοπωλείου παρουσιάζονται τα «Ελληνικά πειράγματα», μικρές ενότητες αντικειμένων της συλλογής του ΜΑΡΤΙΝΟΥ μαζί με μικρά έργα σύγχρονης τέχνης και αντικείμενα design, πειραγμένα από τον Kirios Criton, με σαφή χιουμοριστική διάθεση.

 

Παλαιοπωλείο ΜΑΡΤΙΝΟΣ, Πινδάρου 24, Κολωνάκι, 21 Μαΐου

Φωτογραφίες Βαγγέλης Ροκκάς.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή