House of arts

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H άφιξη του Alan Faena στο Miami Beach είναι talk of the town από το opening του Faena Hotel το Δεκέμβριο. Σε έναν τόπο όπου η τέχνη και το design βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας της Νότιας Αμερικής δεν αρκέστηκε σε ένα ξενοδοχείο αλλά τάχτηκε να διαμορφώσει σε Μέκκα τέχνης και πολιτισμού μια ολόκληρη συνοικία, μαζί με τον κροίσο Len Blavatnik και σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες: Jeff Koons, Damien Hirst και Juan Gotti.

House of arts-1

Tierra Santa Spa στο Faena Hotel Miami Beach

House of arts-2

H art deco συναντά το old-world μεγαλείο στο Faena Hotel Miami Beach

House of arts-3

Έργο του Juan Gatti στο Casa Claridge’s

Εκτός από το Faena Hotel Miami Beach, το Faena District περιλαμβάνει το ολοκαίνουριο και ήδη sold out Faena House των Foster+Partners, το ίδρυμα τέχνης Faena Forum και τον παράδεισο του shopping Faena Bazaar, με την υπογραφή Rem Koolhaas / OMA, τους πύργους διαμερισμάτων Faena Versailles, που θυμίζουν Βερσαλλίες, σε design των Brandon Haw και William Sofield, και το «σπιτικής» φιλοσοφίας Casa Claridge’s. Το ξενοδοχείο, που υπήρξε το θρυλικό Saxony Hotel του ’50 ­’60, έχει το θεατρικό στυλ που χαρακτηρίζει τον Faena (από το πρώτο ξενοδοχείο που δημιούργησε με τον Philippe Starck στο Μπουένος Άιρες, το 2004), με χώρους που συνυπογράφουν μαζί με τον ίδιο ο σκηνοθέτης και παραγωγός Baz Luhrmann και η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνογράφος Catherine Martin. —www.faena.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή