The Caravan: Ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο

The Caravan: Ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησαν να ψάχνουν, να σχεδιάζουν και να οραματίζονται ένα μικρό B&B σε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης. Σήμερα, μετά από δεκαεννέα μήνες, επιμονή, υπομονή και άπειρες εργατοώρες προσωπικής δουλειάς, ο Γιώργος Κουρτίδης, ο Αλέξανδρος Καραπατόγλου και ο Χάρης Παπαδόπουλος μπορούν να πουν ότι το ταξίδι τού The Caravan έφτασε στον προορισμό του. Επί της Ρέμπελου 1, το κτίριο βρίσκεται πλάι στο μυθικό Καραβάν Σαράι, που έδωσε και την έμπνευση για το όνομά του. Χτίστηκε το 1929 και λειτούργησε αρχικά ως πανδοχείο και μετά ως κατοικία των ιδιοκτητών. Το 1998 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο και το 2000 ενοικιάστηκε από την Εθνική Τράπεζα, η οποία αφού προχώρησε σε επεμβάσεις αποκατάστασης, το χρησιμοποίησε έως το 2012. Το ακίνητο έμεινε κενό μέχρι το 2014, όταν σταμάτησε απ’ έξω το… caravan των τριών φίλων, ένα βανάκι-τροχόσπιτο που είναι το σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου, φορτωμένο με τα δικά του όνειρα και σχέδια.

The Caravan: Ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο-1
The Caravan: Ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο-2

Με ιστορία που ξεκινά το 1929, «το The Caravan είναι ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο από μόνο του», λένε οι δημιουργοί του.

Την αρχιτεκτονική του μεταμόρφωση επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Ελένη Σβυριάδη και Αβραάμ Δούγιας, και ο πολιτικός μηχανικός Βαγγέλης Σπαθάκης.

The Caravan: Ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο-3
The Caravan: Ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο-4
The Caravan: Ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο-5

«Το The Caravan είναι ένα κτίριο-ταξίδι στο χρόνο. Αυτό μας οδήγησε σε μία παραδοχή: το συνδυασμό του σύγχρονου με το παλιό. Ζητήσαμε από τους επαγγελματίες δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης να συμπράξουν, φέραμε τα παιδιά της Καλών Τεχνών να ζωγραφίσουν τα δωμάτια. Ανοίξαμε τα σπίτια των φίλων και των γιαγιάδων μας, τρυπώσαμε σε αποθήκες όπου μαράζωναν έπιπλα, ποτήρια, μαχαίρια και πιρούνια, να βρούμε αντικείμενα που θα δώσουν μια έξτρα νότα. Μέλημά μας, να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο, ένα κύτταρο φιλοξενίας στο κέντρο της πόλης, μια ζωντανή ιστορία, έναν σταθμό για τον επισκέπτη και σημείο συνάντησης για τον κάτοικο της πόλης, για να ανταλλάσσουμε ιδέες και να μοιραζόμαστε ιστορίες». Αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό το The Caravan, η επιτυχημένη, απρόβλεπτη μείξη: διακοσμημένο όπως ένα boutique hotel, ζεστό και φιλόξενο όπως ένα hostel, με προσεγμένο πρωινό όπως ένα bed & breakfast (απαραίτητο το ελληνικό τσουρέκι και το κουλούρι Θεσσαλονίκης), είναι ένα μικρό ξενοδοχείο που επιθυμεί να σας χαλαρώσει αλλά και να προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε τα πράγματα αλλιώτικα, πιο φιλόξενα και ταξιδιάρικα.

www.thecaravan.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή