Ιt takes two: Άννη Παπαδημητρίου -Αφροδίτη Ζαφείρη

Ιt takes two: Άννη Παπαδημητρίου -Αφροδίτη Ζαφείρη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι συλλογές AnnieP θυμίζουν ένα μαγευτικό καλειδοσκόπιο από prints, τα οποία αφηγούνται με τον τρόπο τους την προέλευση της έμπνευσης. «Κάθε μοτίβο έχει μια ιστορία», λέει η σχεδιάστρια Άννη Παπαδημητρίου. «Δεν πρόκειται για υφάσματα που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο, αλλά για κάτι που δημιουργείται εξ αρχής και αυτό νομίζω πως φαίνεται». Με μια καλοκαιρινή συλλογή εμπνευσμένη από το μινωικό πολιτισμό, η Άννη εστιάζει ήδη στα σχέδια του επόμενου χειμώνα, έχοντας πλέον στο πλευρό της μια έμπιστη συνεργάτιδα.

«Ήθελα αυτή τη συνεργασία από τότε που πρωτοείδα τις δημιουργίες της, όταν ακόμα βρισκόμουν στο Λονδίνο και δούλευα στο εμπορικό κομμάτι του οίκου Issa», λέει η Αφροδίτη Ζαφείρη, η οποία παραδέχεται πως η αρμονική σχέση τους βασίζεται στην ειλικρίνεια και το κοινό όραμα που έχουν για το brand. «Μέχρι τώρα το έκανα όλο αυτό μόνη μου και λόγω της δημιουργικής μου φύσης δεν έχω όρια», προσθέτει η Άννη. «Ήθελα κάποιον που να γνωρίζει το εμπορικό κομμάτι και να μπορεί να με “μαζεύει”».

Μολονότι γνωρίζονται από τα σχολικά τους χρόνια, κίνητρο για τη συνεργασία τους ήταν η εκτίμηση που έτρεφε η μία για την άλλη. Τώρα, συμμετέχουν και οι δύο ακόμα και στο δημιουργικό κομμάτι, το σχεδιασμό και την επεξεργασία των prints. «Θεωρώ σημαντικό να μην είσαι φίλος με κάποιον πριν συνεργαστείς μαζί του», καταλήγει η Άννη. «Έτσι κρατιούνται καλύτερες ισορροπίες και μπορείς να λες ανοιχτά τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου, χωρίς να φοβάσαι μην τον πληγώσεις».

www.anniep.gr

 

PHOTOS: ΠΑΝΟΣ ΔΑΒΙΟΣ (D-TALES), MAKE UP-HAIR: ΜΑΙΡΗΛΟΥ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ STYLING: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή