Σε κλασικά ίχνη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδιάζοντας τα κοστούμια για τις τελετές αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες Rio 2016, η Ελένη Κυριάκου κατάφερε να τιμήσει την παράδοση αλλά και να προτείνει κάτι διαφορετικό. «Η Κλασική Ελλάδα ήταν πάντα ένα θέμα που ήθελα να εξερευνήσω σε βάθος, αλλά δεν με ενδιαφέρει η ακαδημαϊκή μίμηση», εξηγεί.

Σε κλασικά ίχνη-1

«Αυτό που με συναρπάζει είναι να ερμηνεύω στοιχεία του αρχαιοελληνικού σχεδίου με τρόπο που να λειτουργούν στο σήμερα, σε ένα ένδυμα χρηστικό». Σε αυτήν τη λογική, ακολούθησε η Classic Rhythm Collection, με ένα φόρεμα από ιταλικό νήμα μερινό που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, σε τρία διαφορετικά χρώματα, με δερμάτινη ζώνη αρχαιοελληνικού τύπου σε δύο σχέδια.

Σε κλασικά ίχνη-2

Η Ελένη Κυριάκου με φόρεμα της Classic Rhythm Collection και δύο από τα «ορθογώνιά» της στην πασαρέλα.

 

Ελληνοκυπριακής καταγωγής, η Ελένη Κυριάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο UCL και Σχέδιο Υφάσματος στο Central Saint Martins, μαθήτευσε κοντά στον Alexander McQueen και ίδρυσε την προσωπική της φίρμα το 2011, έχοντας πια ως σπίτι της την Αθήνα. Αν οι τελετές έδειξαν την πιο σοβαρή της πλευρά, δεν της λείπει το χιούμορ, κάτι που φάνηκε στα 12 Ελληνικά Ορθογώνια, τη συλλογή της για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016, με ορθογώνια κομμάτια υφάσματος που μπορούν να φορεθούν ή να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως.

 

PHOTO: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή