Top art

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ο Elie Top συστήσει τον δικό του επώνυμο οίκο κοσμημάτων, είχε μια σημαντική θητεία δίπλα σε μεγάλα ονόματα της μόδας. Ξεκίνησε κάνοντας πρακτική στον Dior και τον Lacroix, συνέχισε δουλεύοντας στον Yves Saint Laurent, ενώ ήταν μόλις 21 ετών όταν ο Alber Elbaz ανέλαβε τη σειρά Rive Gauche και του ανέθεσε να σχεδιάζει αξεσουάρ, για να τον πάρει μαζί του όταν τέθηκε επικεφαλής του οίκου Lanvin. Εκεί, για περισσότερο από μία δεκαετία, ο Top έδειξε το εύρος των δυνατοτήτων του στη σχεδίαση κοσμημάτων. Όταν βέβαια ήρθε η ώρα να δημιουργήσει τις προσωπικές του συλλογές, η φαντασία του κινήθηκε πιο ελεύθερα από ποτέ, όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε στην πρώτη παρουσίασή τους στην Ελλάδα, στο κατάστημα i-D του Κολωνακίου.

Top art-1

Elie Top

Top art-2
Top art-3
Top art-4

«Γνώρισα τον Elie Top το 2010, όταν είχε σχεδιάσει τη συλλογή κοσμημάτων Bouchons de Carafe για τον οίκο Baccarat», εξήγησε η ιδιοκτήτρια των i-D concept stores, Ειρήνη Ντέρου. «Βρήκα τη δουλειά του ευρηματική και τον ίδιο ξεχωριστό! Έκτοτε τον παρακολουθούσα και, βλέποντας την πρώτη του επώνυμη συλλογή, με τίτλο Mécaniques Célestes, πραγματικά ενθουσιάστηκα. Με το που δοκίμασα τα κοσμήματα, γοητεύτηκα από το μεγαλείο της ευφυΐας του». Συνδυάζοντας την καθαρότητα των μαθηματικών και τη γοητεία της αστρολογίας, κάθε κομμάτι έχει ένα σημείο που ανοίγει για να αποκαλυφθεί μια πολύτιμη όσο και περίτεχνη λεπτομέρεια, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει στην επόμενη συλλογή του, Etoile Mystérieuse. Επιλεγμένα κομμάτια και από τις δύο συλλογές του Elie Top είναι διαθέσιμα στο i-D, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας.

 

PHOTO: NICKOLAS LORIEUX. BILLAL TARIGHT.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή