Ο Karl Lagerfeld με μια γελοιογραφία ”κουνάει το δάχτυλο” στην Angela Merkel

Ο Karl Lagerfeld με μια γελοιογραφία ”κουνάει το δάχτυλο” στην Angela Merkel

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα σκίτσο που δείχνει τον Αδόλφο Χίτλερ να ευχαριστεί την Angela Merkel που ''επέτρεψε'' στους απογόνους τους να εκπροσωπηθούν στο γερμανοικό Κοινοβούλιο, ο Karl Lagerfeld ''κουνάει το δάχτυλο'' στην γερμανίδα καγκελάριο.

Ο ισχυρός άνδρας του οίκου Chanel. κατηγορεί την Merkel επειδή ένα ακροδεξιό κόμμα κέρδισε έδρες στο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια, με τον δικό του ιδιαίτερο καλλιτεχνικό τρόπο, ζωγραφίζοντας το πιο δηκτικό του σκίτσο μέχρι τώρα. Ο Lagerfeld   ''επιτέθηκε'' στην Merkel για την απόφασή της να επιτρέψει σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα από το 2015, για την άνοδο των ποσοστών υποστήριξης του ευρωσκεπτικιστικού, φιλελεύθερου και συντηρητικού πολιτικού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative fur Deutschland, AfD), το οποίο κέρδισε σχεδόν το 13% των ψήφων στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα.

Ο Karl Lagerfeld με μια γελοιογραφία ”κουνάει το δάχτυλο” στην Angela Merkel-1

Το σκίτσο, που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο στο ένθετο μηνιαίο περιοδικό της εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD εμφανίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να λέει στη Μέρκελ: «Σε ευχαριστώ πολύ που επέτρεψες ακούσια στους απογόνους μου να εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο». Η Άγγελα Μέρκελ σε κατάσταση αλλοφροσύνης ρωτά: "Τι έχω κάνει";

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάιζερ της μόδας επιτίθεται με τον δικό του τρόπο σε πολιτικό πρόσωπο, παρόλο που όπως αποκάλυψε ο ίδιος δεν ψηφίζει. Το 2015, παρουσίασε με τον δικό του καυστικό τρόπο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με ένα σκίτσο που απεικόνιζε την Angela Merkel και την Christine Lagarde να ρίχνουν χρήματα σε ένα βαρέλι, με το ακόλουθο σχόλιο: «Το βαρέλι των Δαναΐδων: Μια ελληνική εφεύρεση» σχολιάζοντας την ελληνική συμφωνία και το νέο μνημόνιο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή