3+1 εύκολα βήματα για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν…

3+1 εύκολα βήματα για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν…

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μακριά μαλλιά είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό που προσθέτει θηλυκότητα και γοητεία στην εμφάνιση μας. Πολλές φορές, βέβαια, αναρωτιόμαστε για το πόσο υγιή φαίνονται τα μαλλιά μας σε μακριά μήκη και ψάχνουμε δυναμικούς συμμάχους στον αγώνα «πώς θα μακρύνω τα μαλλιά μου εύκολα και γρήγορα»! Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τέσσερις φυσικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε μακριά μαλλιά, που πάνω απ' όλα θα φαίνονται ισορροπημένα και υγιή…

1. Καλό χτένισμα: Γυρίστε ανάποδα το κεφάλι σας και χρησιμοποίησε τη βούρτσα σας για να χτενίσετε τα μαλλιά σας με το κεφάλι προς τα κάτω. Χτενίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σας καταφέρνετε να φέρετε τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών σου στις άκρες, επιταχύνοντας έτσι τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι.

2. Συχνά λουσίματα: Σίγουρα έχετε ακούσει ότι αν λούζεστε καθημερινά με σαμπουάν, κάνετε τα μαλλιά σας πιο αδύναμα και ξηρά. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα διατηρείτε τόσο καθαρά; Λούστε τα μαλλιά σας, χωρίς σαμπουάν! Για να είναι ευκολοχτένιστα μετά το μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε conditioner και να ξεβγάλετε μετά. Έτσι θα είναι συνέχεια καθαρά και μαλακά.

3. Θαυματουργό καστορέλαιο: To καστορέλαιο είναι το μυστικό των μαλλιών σας! Εκτός από τις αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του, το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να απορροφηθούν από τα λέπια της τρίχας άμεσα, διατηρώντας τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας. Κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας με καστορέλαιο για περίπου 15 λεπτά, αφού πρώτα το ζεστάνετε ελαφρώς, προκειμένου να προωθήσεις την ανάπτυξη των νέων τριχών. Στο τέλος λουστείτε ως συνήθως και δείτε τα μαλλιά σας να γίνονται πιο απαλά και λεία.

4. Χαλάρωση: Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, κι όμως το στρες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα- εκτός των άλλων- και την απώλεια μαλλιών. Όταν έχετε υπερβολικό άγχος μπορεί να εκδηλωθεί στον οργανισμό σας μετά από κάποιους μήνες, όταν αρχίσετε να χάνετε τρίχες από τα μαλλιά σας. Γι’ αυτό πάρτε βαθιές ανάσες, ηρεμήστε και απολαύστε τα μαλλιά σας μακριά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή