ΣΤΙΛ

Αυτές οι χορταστικές κινήσεις yoga είναι ιδανικές για κάθε μέρα!

Αυτές οι χορταστικές κινήσεις yoga είναι ιδανικές για κάθε μέρα!

Αν και σας αρέσει η yoga, αλλά σπάνια προλαβαίνετε να πάτε στα μαθήματα, βρήκαμε έναν εύκολο τρόπο να την εντάξετε στη ζωή σας. Ψάξαμε και βρήκαμε μια σειρά από απλές κινήσεις της yoga, οι οποίες πέρα από εύκολες είναι και απόλυτα βοηθητικές κατά τη διάρκεια της μέρας σας…

Για τις πρωινές ώρες: Στάση του σκύλου
Με τη στάση αυτή τεντώνετε την πλάτη, τα πόδια και τα χέρια. Είναι περισσότερο έντονη από την προηγούμενη, αλλά είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος για να ξυπνήσετε. Ξεκινήστε στα τέσσερα με μία επίπεδη, ουδέτερη πλάτη. Στη συνέχεια, διπλώστε τα δάχτυλά σας, ανασηκώστε τους γοφούς σας, φέρτε τα αυτιά σας ανάμεσα στα μπράτσα σας και κοιτάξτε στους μηρούς σας. Ακουμπήστε τις φτέρνες σας στο πάτωμα και κουνήστε τις πατούσες σας για να ξυπνήσετε τους τένοντες και τις γάμπες σας. Μείνετε έτσι για τρεις αναπνοές πριν επιστρέψετε στην αρχική σας στάση.

Για το μεσημέρι: Πολεμιστής II
Πρόκειται για μία δυνατή, ενεργητική πόζα που θα σας βοηθήσει να αντέξετε τις τελευταίες ώρες της δουλειάς σας. Αρχίστε με μία χαμηλή στάση έχοντας το ένα γόνατο μπροστά και το άλλο πίσω, με τα πίσω στα δάχτυλα λυγισμένα. Στη συνέχεια, βάλτε την πίσω σας φτέρνα στο έδαφος, κουνήστε τα χέρια σας σαν τροχό προς τα πάνω, λυγίζοντας το μπροστινό σας γόνατο και τεντώνοντας τα χέρια. Σιγουρέψτε ότι η μπροστινή σας φτέρνα είναι ευθυγραμμισμένη με το κέντρο της πίσω φτέρνας και κουνηθείτε προς τα μπροστά. Μείνετε έτσι για τρεις ανάσες πριν επιστρέψετε στην αρχική σας στάση.

Για το βράδυ: Στάση του παιδιού
Είναι η απόλυτη στάση χαλάρωσης και ιδανική για να σας προετοιμάσει για μία βραδιά ξεκούραστου ύπνου. Από τη στάση του «σκύλου» φέρτε απαλά τα γόνατά σας στο έδαφος και στα ακριανά πλαϊνά του στρώματός σας (αυτό βοηθά στο άνοιγμα του χαμηλού μέρους της πλάτης σας) και πάρτε πέντε βαθιές ανάσες ενώ το μέτωπό σας ακουμπά στο στρώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr