4 tips για να μην σε ρίξει η νύχτα καθώς μεγαλώνει σε διάρκεια

4 tips για να μην σε ρίξει η νύχτα καθώς μεγαλώνει σε διάρκεια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλλαγή της ώρας φαίνεται πως επηρεάζει το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να προκαλείται μια μικρή σύγχυση στον οργανισμό.

Κατά καιρούς ορισμένες επιστημονικές έρευνες έχουν υποστηρίξει ότι αυτή η αλλαγή της ώρας μπορεί να κρύβει κινδύνους για μερικούς ανθρώπους (ασφαλώς όχι για τους περισσότερους), όπως να αυξήσει τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, να προκαλέσει περισσότερα τροχαία στους δρόμους, ακόμη και να μειώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά για ορισμένους η αλλαγή της ώρας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο (έμφραγμα ή εγκεφαλικό), ιδίως στους ηλικιωμένους και στους καρκινοπαθείς.

Η ημέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει, που σημαίνει πως είμαστε λιγότερες ώρες εκτεθειμένοι στο φυσικό ηλιακό φως και περνάμε περισσότερο χρόνο στο "σκοτάδι", αν αναλογιστεί κανείς πως όσο προχωράμε προς τον χειμώνα θα αρχίσει να νυχτώνει σχεδόν από τις 5μμ.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να μην μας επηρεάζει αρνητικά στην ψυχολογία μας η μείωση των ωρών του φυσικού φωτός και η αύξηση της διάρκειας της νύχτας;

Βρες χρόνο για άσκηση

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης, ακόμη και μια βόλτα για περπάτημα, μας γεμίζει ευεξία και φτιάχνει την διάθεση μας. Plus ότι θα έχεις να κάνεις κάτι γυρνώντας από την δουλειά και ενώ έχει ήδη νυχτώσει δεν θα νιώθεις πως τελείωσε η μέρα σου.

Μαγείρεψε

Γυρνώντας από το γραφείο, μια mini βόλτα στο super market για προμήθειες, ένα ποτήρι κρασί, λίγη μουσική και σπιτικό φαγητό θα σου φτιάξει σίγουρα την διάθεση. Το να γυρνάς από την δουλειά, να ξαπλώνεις στο καναπέ και να παραγγέλνεις απ’ έξω μόνο κακό θα κάνει στην ψυχική και σωματική σου υγεία.

Μύρισε ένα πορτοκάλι

Έρευνες έχουν δείξει πως η μυρωδιά του πορτοκαλιού έχει την ιδιότητα να μειώνει το στρες και να αυξάνει την διάθεση. Φυσικά μπορείς να πάρεις και έλαια πορτοκαλιού, μερικές σταγόνες θα κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολάει.

4 tips για να μην σε ρίξει η νύχτα καθώς μεγαλώνει σε διάρκεια-1

Κάνε το σπίτι σου ένα μέρος που θες να βρίσκεσαι

Το να έχεις μπροστά σου μια κρύα μακριά νύχτα σε έναν χώρο που δεν σου αρέσει σίγουρα θα είναι στρεσογόνα. Διαμορφώνοντας όμως τον χώρο κατάλληλα μπορεί να γίνει ένας μικρός παράδεισος που θα ανυπομονείς να επιστρέψεις.

4 tips για να μην σε ρίξει η νύχτα καθώς μεγαλώνει σε διάρκεια-2

ΠΗΓΗ: papelle.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή