Οι 3 πλουσιότεροι Έλληνες στον πλανήτη σύμφωνα με το Forbes

Οι 3 πλουσιότεροι Έλληνες στον πλανήτη σύμφωνα με το Forbes

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρονιά που διανύουμε ήταν μια πολύ κερδοφόρα χρονιά για τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς η λίστα του περιοδικού Forbes με τους δισεκατομμυριούχους αυξήθηκε κατά 13% και πλέον συναντάμε 2043 ονόματα σε αυτή. Ποιοι είναι όμως οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρέθηκαν στη λίστα του γνωστού περιοδικού, με τους πλουσιότερους ανθρώπους όλου του πλανήτη;

Στη θέση #814 συναντάμε τον Philip Niarchos, τον μεγαλύτερο γιο του Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εφοπλιστές παγκοσμίως. Ο Philip Niarchos συνεχίζει τη πορεία του πατέρα του στο χώρο των ναυτιλιακών, ενώ παράλληλα ασχολείται και επαγγελματικά με τη συλλογή σπάνιων έργων τέχνης. Μάλιστα έχει στη κατοχή του έργα του Pablo Picasso, του Van Gogh και του Andy Warhol. Η περιουσία του Philip Niarchos αγγίζει τα $2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Περίπου 150 θέσεις πιο κάτω βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, στη θέση #937 και με περιουσία $2.1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μυστακίδης ασχολείται με τη πώληση μετάλλων, όπως μόλυβδος, ψευδάργυρος και κυρίως με το χαλκό, καθώς βρίσκεται πίσω από την εταιρεία Glencore Xstrata. Ο Μυστακίδης είδε το όνομα του στη λίστα του Forbes για πρώτη φορά το 2011, πέρασε στο ενδιάμεσο μια μεγάλη οικονομική κρίση λόγο της αδύναμης αγοράς σε βασικά προϊόντα, αλλά φέτος τα κέρδη της εταιρείας του αυξήθηκαν κατά 213% και μπόρεσε να ανακτήσει πλήρως τη ζημία.

Τέλος ο τρίτος Έλληνας δισεκατομμυριούχος, βρίσκεται στη θέση #1098 και είναι ο Σπύρος Λάτσης, με περιουσία $1.9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο απόγονος της γνωστής οικογενείας εφοπλιστών, είδε τη περιουσία του να μειώνεται κατά πολύ τη χρονιά που μας πέρασε και να υποχωρεί κατά $900 εκατομμύρια δολάρια. Ο Σπύρος Λάτσης, οφείλει πλέον κατά ελάχιστο τη περιουσία του στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του πατέρα του, έχει ιδρύσει μια από τις πιο ισχυρές τράπεζες του πλανήτη, η οποία έχει έδρα τη Ζυρίχη. Τέλος η οικογένεια του Σπύρου Λάτση κατέχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στη πετρελαϊκή εταιρεία Hellenic Petroleum, καθώς και στην εταιρεία Lamda Development που ασχολείται με τη διαχείριση ακινήτων.

Πηγή Forbes.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή