Self-care tips για να κλείσει υπέροχα το 2017

Self-care tips για να κλείσει υπέροχα το 2017

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου. Πάντα μας γεμίζει με χαρά και όμορφα συναισθήματα καθώς το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Από την άλλη όμως δεν μπορείτε να αποφύγετε την πίεση από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες. Το φόρτο εργασίας, τα ψώνια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , να κανονίσετε όλο το πρόγραμμα των γιορτών και πολλά άλλα που επιτάσσει αυτός ο κατά τα άλλα υπέροχος μήνας.

Μπορούμε λοιπόν να ανταπεξέλθουμε στους απαιτητικούς ρυθμούς του μήνα με αυτά τα self-care tips:

Δώστε λίγο από την λάμψη των γιορτών στα μαλλιά σας

Δεν υπάρχει λόγος να ντυθείτε στην τρίχα, αν τα μαλλιά σας δείχνουν ταλαιπωρημένα και το τριχωτό της κεφαλής ξηρό και με πιτυρίδα. Είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε το κομμωτήριο σας για έναν καθαρισμό από την ψαλίδα για αρχή. Αφού έχετε "ξεφορτωθεί" τις ταλαιπωρημένες και σπασμένες άκρες μπορείτε να συνεχίσετε στην περιποίηση των υπόλοιπων μαλλιών. Μια μάσκα μαλλιών από έλαια είναι η ιδανική επιλογή. Ανάλογα με την επιλογή του ελαίου μπορεί να δώσει στα μαλλιά σας, λάμψη, ενυδάτωση, ενδυνάμωση, κα. Πριν την μάσκα λούστε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό – βρείτε το κατάλληλο σαμπουάν ανάλογα του τύπου των μαλλιών σας εδώ . Σε περίπτωση που δεν θέλετε ή δεν έχετε χρόνο για μάσκα μαλλιών, μια εναλλακτική είναι και τα conditioner .

Ασχοληθείτε ταυτόχρονα με το πρόσωπο σας

Ενώ έχετε απλώσει το έλαιο της αρεσκείας σας στα μαλλιά σας και περιμένετε είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείτε τώρα με το πρόσωπο σας. Για μεγαλύτερη ευκολία τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια διάφανη μεμβράνη (δεν θα σας ενοχλούν και επίσης θα βοηθήσει το τριχωτό της κεφαλής να απορροφήσει καλύτερα την μάσκα σας). Ξεκινήστε με το να πλύνετε το πρόσωπο σας με σαπούνι, συνεχίστε κάνοντας ένα απαλό πήλινγκ. Εάν δεν έχετε σπίτι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη και μέλι ή αλάτι και λεμόνι. Σκουπίστε απαλά το πρόσωπο σας με ταμποναριστές κινήσεις και προχωρήστε με μια μάσκα προσώπου. Στην συνέχεια επιλέξτε μια κρέμα προσώπου κατάλληλη για τον τύπου της επιδερμίδας και απλώστε την από τον λαιμό μέχρι το μέτωπο με κυκλικές κινήσεις. Σίγουρα θα βρείτε την ιδανική για εσάς μέσα από την σειρά της Vetia Floris.

Μην αφήσετε το σώμα παραπονεμένο

Λίγο πριν ξεβγάλετε την μάσκα μαλλιών, πάρτε λίγο χρόνο για να ασχοληθείτε με το σώμα σας. Εάν αποφασίσατε τελικά να χρησιμοποιήσετε σπιτικό πήλινγκ για το πρόσωπο σας, φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο στο σώμα σας. Αφού ολοκληρώσετε το μπάνιο σας απλώστε στο σώμα σας μια κρέμα ή ακόμη καλύτερα κάποιο έλαιο. Για παράδειγμα το έλαιο καρύδας είναι ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα τρομερά ενυδατικό για το δέρμα, σε περίπτωση που σας μοιάζει κάπως καλοκαιρινό μπορείς να χρησιμοποιήσεις argan oil ή λάδι από έλαιο αβοκάντο.

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή