ΣΤΙΛ

Έρευνα: Οι άντρες θα έπρεπε να βγαίνουν με τους φίλους τους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

ereyna-oi-antres-tha-eprepe-na-vgainoyn-me-toys-filoys-toys-toylachiston-dyo-fores-tin-evdomada-2222590

Μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να ''σταθεί στο πλευρό'' των αντρών, αφού υποστηρίζει πως το να βγαίνουν συχνά με τους φίλους τους έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπιν Ντάνμπαρ, ψυχολόγο και διευθυντή της ερευνητικής ομάδας Κοινωνικής και Εξελικτικής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διαπίστωσαν πως το να βγαίνουν οι άντρες «για μερικά ποτάκια» τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και να κάνουν πράγματα μαζί με τους φίλους τους ώστε να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της αντρικής φιλίας, κάνει καλό.

Φυσικά, η έρευνα κάθε άλλο παρά ενθαρρύνει τον αντρικό πληθυσμό προς την κατανάλωση αλκοόλ, αφού ουσιαστικά αυτό που θέλει να τονίσει είναι ο θετικός αντίκτυπος που έχει στην ψυχολογία μια έξοδος για ψυχαγωγικούς λόγους.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια δυνατή αντρική φιλία κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα, ευνοεί την απελευθέρωση ενδορφινών και μειώνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό. Επίσης, κάτι άλλο που διαπιστώθηκε, είναι πως άντρες που βγαίνουν για ποτό με τους φίλους τους τακτικά τείνουν να είναι πιο γενναιόδωροι. «Οι δεσμοί δημιουργούνται μέσα από μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων από αθλητικά μέχρι το κλασικό "κουβεντολόι"- ή απλώς το βγει κάποιος για ποτό με τους φίλους του ένα βράδυ Παρασκευής», σημειώνει ο Ρόμπιν Ντάνμπαρ.

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.