Το Design Museum αποχαιρετά τον Αζεντίν Αλαϊά με μια έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο couturier

Το Design Museum αποχαιρετά τον Αζεντίν Αλαϊά με μια έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο couturier

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θλίψη βυθίστηκε ο κόσμος της μόδας στις 18 Νοεμβρίου του 2017, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Αζεντίν Αλαϊά.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι πως εκείνη την περίοδο ο θρυλικός μόδιστρος Αζεντίν Αλάια συνεργαζόταν στενά με το Design Museum στο Λονδίνο για μια αναδρομική έκθεση των δημιουργιών του. Ο ίδιος διάλεγε τις πάνω από 60 κρεασιόν του που θα εκτίθεντο. Ωστόσο ο αιφνίδιος θάνατός δεν τον άφησε να απολαύσει το αποτέλεσμα.

Ο «King of the Cling» – όπως ήταν γνωστός – ήταν διάσημος για τη μαεστρία του στη μοδιστρική και επινοούσε καινοτόμες ενδυμασίες που είχαν τη ροή γλυπτών. Στην έκθεση, στις δημιουργίες του θα κάνουν παρέα δημιουργήματα που παραγγέλθηκαν, ειδικά γι' αυτή την έκθεση, σε καλλιτέχνες και σχεδιαστές που ο Αλάια θαύμαζε: στους Tatiana Trouvé, Kris Ruhs, Konstantin Grcic και Marc Newton, μεταξύ άλλων.

Η έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 10 Μαϊου 2018, επικεντρώνεται τη δημιουργική διαδικασία του σχεδιαστή και περιλαμβάνει 60 δείγματα της τέχνης του Αζεντίν Αλαϊά. Μέσα από την έκθεση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις άγνωστες πτυχές του σχεδιαστή. Την ικανότητά του να κόβει, να συνδυάζει, να προσαρμόζει καινοτόμες μορφές και υλικά, μεταφέροντας το ταλέντο του στην γλυπτική, στον κόσμο της μόδας.

Ο Azzedine Alaïa, ήταν οραματιστής, αλλά και ασυμβίβαστος. Στην ιστορία της μόδας θα μείνουν οι κόντρες του με την Ανna Wintour και τον Karl Langerfeld. Για τον δεύτερο είχε πει μάλιστα «Οι γυναίκες με αγαπούν και αγοράζουν τα ρούχα μου. Σε αντίθεση με τον Karl που ποτέ δεν αγαπήθηκε σαν κι εμένα».

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή