Ιανουάριος: ο ιδανικός μήνας για να θεραπεύσετε ακμή και ουλές

Ιανουάριος: ο ιδανικός μήνας για να θεραπεύσετε ακμή και ουλές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ακμή είναι ένα δερματικό πρόβλημα που προκαλείται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες και, παρόλο που ταλαιπωρεί κυρίως τους εφήβους, πολύ συχνά εκπλήσσει δυσάρεστα και τους ενήλικες. Με εμπειρία μεγαλύτερη των 40 ετών στο χώρο της αισθητικής, η κα. Μαρία Αργείτου, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου Ινστιτούτου Αισθητικής, μας επιβεβαιώνει ότι η έγκαιρη αντιμετώπισή της είναι το κλειδί για την καταπολέμησή της, ενώ η σωστή και συνεπής συντήρηση του δέρματος μετά από μια σοβαρή θεραπεία είναι απολύτως απαραίτητη γιατον αποκλεισμό της επανεμφάνισης.

Πλέον υπάρχουν τρόποι για την καταπολέμηση και των ουλών. “Στο Ινστιτούτο εφαρμόζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τις πιο εξελιγμένες ακίνδυνες μεθόδους και φροντίζουμε να παρακολουθούμε μακροχρόνια την πορεία και τις αντιδράσεις του εκάστοτε δέρματος, προστατεύοντας το με κάθε τρόπο” τονίζει η ειδικός. “Υπάρχουν δύο συνδυαστικές θεραπείες, η καθεμία ενδείκνυται για διαφορετικό τύπο δέρματος και διαφορετικό πρόβλημα – αυτό θα αποφασιστεί στη διάγνωση και αφού φυσικά γίνει πρώτα ένας τέλειος προσεκτικός καθαρισμός, προϋπόθεση άλλωστε για κάθε είδους θεραπεία.

– Η πρώτη περίπτωση αφορά στον πολύ καλό καθαρισμό από σμήγμα, κύστες κλπ. και στον συνδυασμό του, κατόπιν, με Laser χαμηλής ισχύος σε δύο διαφορετικά μήκη κύματος – ερυθρό και μπλε. Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια ασφαλέστατη μέθοδος για την καταπολέμηση της ακμής και οδηγεί σε επούλωση, ενώ άμεσα λειτουργούν και οι αναπλαστικές ιδιότητες. Η θεραπεία συνδυάζεται και με ελαφριά απολέπιση.

– Η δεύτερη λύση είναι η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι, ειδικά στην περίπτωση ουλών από ακμή. Εφόσον περάσει η οξεία φάση της ακμής και αν εξακολουθήσουμε να έχουμε φλεγμονή, μπορούμε να συνεχίσουμε σε συνδυασμό του laser με ήπια απολέπιση με οξέα φρούτων. Η μικροδερμοαπόξεση συνδυάζει την απολεπιστική δράση του διαμαντιού με την αναρρόφηση, ενεργοποιώντας τα κύτταρα της βασικής στοιβάδας ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Πρόκειται ούτως ή άλλως για μια θεραπεία ανανέωσης για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά κυρίως για μια θεραπεία αποκατάστασης ουλών από ακμή, καθώς και για θεραπεία δυσχρωμιών και αντιγήρανσης.

*Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες του Ινστιτούτου Αισθητικής Μαρία Αργείτου στο site εδώ και στο facebook page.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή