Η Μόνικα Λεβίνσκι σ’ ένα #MeToo άρθρο κάνει αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Κλίντον

Η Μόνικα Λεβίνσκι σ’ ένα #MeToo άρθρο κάνει αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Κλίντον

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόνικα Λεβίνσκι, κατά καιρούς, γράφει στο Vanity Fair και πρόσφατα με αφορμή τα 20 χρόνια από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Κένεθ Σταρ για την «περιπέτειά» της με τον Μπιλ Κλίντον, πήρε την ευκαιρία να στρέψει ξανά το βλέμμα της στο παρελθόν και να συνδέσει την προσωπική της ιστορία με τον αντίκτυπο που είχε το κίνημα #metoo, στην κοινωνική αναγνώριση της κατάχρησης εξουσίας στο εργασιακό περιβάλλον.

Αν και στη σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον δεν υπήρξε κανενός είδους σεξουαλική επίθεση, κατά την ίδια, επρόκειτο για μία τρανταχτή περίπτωση «χυδαίας κατάχρησης εξουσίας».  «Μέχρι πρόσφατα (σε ευχαριστώ Χάρβεϊ Γουάινστιν), οι ιστορικοί δεν είχαν καν επεξεργαστεί ούτε αναγνωρίσει εκείνη την χρονιά "ντροπής και θεάματος"», γράφει η Λεβίνσκι σημειώνοντας πως τώρα, αρχίζει να συνειδητοποιεί τις περιπλοκές και τη δυναμική της εξουσίας στις επαφές της με τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον.

«Καθώς βρέθηκα να σκέφτομαι το τι συνέβη, έφτασα στο να καταλάβω ότι το τραύμα μου ήταν, κατά κάποιον τρόπο, ένας μικρόκοσμος ενός μεγαλύτερου κόσμου, του κόσμου του έθνους (μας)» γράφει. «Και κλινικά, και ως απλή παρατήρηση, κάτι θεμελιώδες άλλαξε στην κοινωνία μας, το 1998. Και αλλάζει ξανά, καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά της προεδρίας Τραμπ σε έναν Κόσμπι- Έιλς-Ο' Ράιλι-Γουένστιν-Σπέισι-Όποιος κι αν είναι ο επόμενος κόσμο».

Η Λεβίνσκι, που διαγνώστηκε με μετατραυματική διαταραχή του στρες, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αποκαλύπτει πως, παρά την μεταστροφή, εξακολουθεί να «παλεύει» με το παρελθόν της.  «Ο λόγος που παραμένει δύσκολο, είναι επειδή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζα τα ψέματα που με σκιαγραφούσαν ως μία ασταθή προσωπικότητα», υπογραμμίζει η Λεβίνσκι, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τα κινήματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και το θάρρος των γυναικών που μιλούν ανοικτά για το πρόβλημα αυτό.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή