Να γιατί το ζεστό νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας…

Να γιατί το ζεστό νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας…

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα ποτήρι φρέσκο νερό, με τσάι ή καφέ για να ξυπνήσουμε. Όταν επιλέγουμε το νερό, σχεδόν πάντα προτιμάμε να το πίνουμε κρύο, επειδή είναι πιο δροσιστικό. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος να "αφυπνίσουμε" τον οργανισμό μας είναι να καταναλώνουμε ζεστό νερό με άδειο στομάχι, καθώς έτσι καρπωνόμαστε ακόμα περισσότερα οφέλη για την υγεία, όπως:

1. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Το ζεστό νερό είναι αγγειοδιασταλτικό και έτσι διευρύνει την διάμετρο των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους μυς να χαλαρώσουν, να μειώσει τους πόνους, αλλά και να οδηγήσει σε καλύτερη ροή αίματος στους μυς και τα όργανα.

2. Είναι πιο «φιλικό» για τα δόντια. Ποιος δεν ενοχλείται από τον πόνο, όταν καταναλώνει κάτι πολύ κρύο; Το ζεστό νερό είναι πιο φιλικό για όσους έχουν σφραγίσματα, επειδή κάποια λευκά υλικά πλήρωσης που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική, συστέλλονται από την κατανάλωση κρύου νερού και μπορούν ακόμη και να αποκολληθούν. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς και αυτό μπορεί να γίνει επιζήμιο για τα δόντια.

3. Βελτιώνει την πέψη. Ένα φλιτζάνι ζεστό με άδειο στομάχι μπορεί να καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες που επηρεάζουν την υγεία σας. Το νερό και άλλα υγρά μπορούν να διεγείρουν το πεπτικό σύστημα, βοηθώντας το σώμα μας να χωνέψει καλύτερα τις τροφές και να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες. Αντιθέτως η κατανάλωση κρύου νερού στερεοποιεί τα έλαια και τα λίπη στις τροφές που φάγατε, δυσκολεύοντας την πέψη και δημιουργώντας αποθέματα λίπους.

4. Βοηθά στην απώλεια βάρους. Η κατανάλωση ζεστού νερό από μόνη της δεν προκαλεί μείωση του σωματικού βάρους, μπορεί όμως να αποτελέσει βασικό σύμμαχό στο αδυνάτισμα. Το ζεστό νερό βοηθά στον καθαρισμό του εντέρου και την αποφυγή του φουσκώματος. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας…

 

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και καλής ζωής στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή