”Έφυγε” από τη ζωή ο Hubert de Givenchy

”Έφυγε” από τη ζωή ο Hubert de Givenchy

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από της σημαντικότερους και πιο αριστοκρατικούς σχεδιαστές της εποχής μας ο Ηubert de Givenchy έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο Hubert ίδρυσε ένα από του σημαντικότερους οίκους παγκοσμίως το 1952 και όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του «έφυγε» το πρωί του Σαββάτου.

Ο σχεδιαστής έγινε γνωστός για τις δημιουργίες του που έντυσαν την Audrey Hepburn, στην ταινία “Breakfast at Tiffany’s» και “Funny Face» που την έκαναν γνωστή. Η ηθοποιός ήταν και η έμπνευση του Hubert de Givenchy για να δημιουργήσει το άρωμα L’Interdit αφιερωμένο σε αυτήν. Η συνεργασία τους αλλά και η φιλία τους κράτησε για περισσότερο από 40 χρόνια αφού υπήρξε η αγαπημένη του μούσα.

Η μόδα αποχαιρετά μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του χώρου και της υψηλής ραπτικής και όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι που δούλεψαν μαζί του «ένας gentleman που συμβολίζει το Παριζιάνικο chic για περισσότερο από μισό αιώνα». Ο Ηubert είχε πάντα στόχο να δημιουργεί συλλογές που να συνδιάζουν το διαχρονικό μαζί με το εναλλακτικό για αυτό και γυναίκες όπως η Πριγκίπισσα του Monaco, η Jacqueline Kennedy Onassis και η Jane Fonda τον λάτρευαν και ήταν οι καλύτερες πελάτισσες του.

Ο οίκος συνεχώς μεγάλωνε με τo τιμόνι να αναλαμβάνουν ο John Galliano, ο Alexander McQueen και ο Julien McDonald. Ο Riccardo Tisci ανέλαβε τον οίκο το 2005 απογειώνοντας την δυναμική και την ισχύ του για 12 χρόνια.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή