Αυτές είναι οι 5 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια μας φυσικά…

Αυτές είναι οι 5 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια μας φυσικά…

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξέρατε ότι τρώγοντας συγκεκριμένα τρόφιμα, καταφέρνετε να κάνετε μια φυσική λεύκανση στα δόντια σας χωρίς καν να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο; Και όμως κάποιες τροφές που κρύβονται στην κουζίνα σας κάνουν πιο λαμπερά τα δόντια σας. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω και…χαμογελάστε άφοβα!

1. Λάδι καρύδας

Χρησιμοποιήστε το έλαιο καρύδας ως στοματικό διάλυμα, δηλαδή κρατήστε το για λίγα λεπτά στο στόμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το έλαιο καρύδας θεωρείται φυσικό λευκαντικό, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στη μείωση του σχηματισμού πλάκας στα δόντια και επίσης βοηθά στην πρόληψη των παθήσεων των ούλων.

2. Γιαούρτι

Ένα προϊόν που κατατάσσεται στα γαλακτοκομικά και είναι αρκετά φιλικό προς τα δόντια σας. Το γιαούρτι, όπως και το τυρί, περιέχουν πολύ ασβέστιο και φώσφορο τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των δοντιών σας και φροντίζουν για το σμάλτο, όπως φροντίζουν και για τα οστά σας.

3. Σέλινο

Το σέλινο όπως και τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό και μόνο αρκεί για μια φυσική πλύση του στόματος, διώχνοντας μακριά όλα τα βακτήρια.

4. Μήλο

Η κατανάλωση μήλων βοηθά στην παραγωγή σάλιου στο στόμα σας, μειώνοντας έτσι το επίπεδο βακτηριδίων. Για καλύτερο αποτέλεσμα, το επόμενο μήλο που θα φάτε προτιμήστε να είναι με τη φλούδα.

5. Πορτοκάλι

Το τρίψιμο των δοντιών με το εσωτερικό μιας φλούδας πορτοκαλιού θεωρείται ένας ασφαλής και φυσικός τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας στο σπίτι. Το λευκό τμήμα της φλούδας περιέχει λιμονένιο, μια ουσία χρησιμοποιείται σε πολλά εμπορικά προϊόντα λεύκανσης δοντιών.

 

Περισσότερα tips υγείας και ομορφιάς στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή