Να πως το κάρδαμο μπορεί να εξαφανίσει τους λεκέδες στο πρόσωπο

Να πως το κάρδαμο μπορεί να εξαφανίσει τους λεκέδες στο πρόσωπο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση φάε να "καρδαμώσεις", αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ποιες οι μαγικές ιδιότητες του κάρδαμου και πόσο καλό κάνει την υγεία μας. Το κάρδαμο είναι αυτοφυές φυτό και τα φύλλα που φύονται κοντά στη βάση του έχουν δυνατή πικάντικη γεύση και φαρμακευτική δράση. Το κάρδαμο φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη, συλλέγεται την Άνοιξη και αυτό που είναι πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά είναι το άγριο κάρδαμο. Η φαρμακευτική βιομηχανία παρασκευάζει από το φυτό αιθέρια έλαια, σιρόπι, χυμούς και βάμμα.

Να πως το κάρδαμο μπορεί να εξαφανίσει τους λεκέδες στο πρόσωπο-1

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κάρδαμο στη ρουτίνα ομορφιάς μας;

Το κάρδαμο είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο έχει πολύ καλά και άμεσα αποτελέσματα όσο αφορά στη μείωση των λεκέδων στο πρόσωπο. Εάν λοιπόν έχετε στίγματα και πανάδες αγοράστε κάρδαμο από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και εκτελέστε τις δυο φυσικές συνταγές αντιμετώπισης των λεκέδων που ακολουθούν:

  • Παίρνουμε μια κουταλιά κάρδαμο και το χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνει σκόνη. Το ανακατεύουμε το με ίση ποσότητα μελιού και το απλώνουμε στα σημεία με τους λεκέδες. Αρχίζουμε να τρίβουμε απαλά την περιοχή. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία καθημερινά για μια εβδομάδα περίπου.
  • Παίρνουμε τα φύλλα από το κάρδαμο, μιας και σε αυτά περιέχεται ο χυμός που θα μας βοηθήσει να απαλύνουμε τους λεκέδες στο πρόσωπο και τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα υγρό αποτέλεσμα. Απλώνουμε αυτό το υγρό στα προβληματικά σημεία με τους λεκέδες για 10 περίπου λεπτά και έπειτα ξεβγάζουμε με νερό.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή