Η Donatella Versace ανακοίνωσε το τέλος της γούνας

Η Donatella Versace ανακοίνωσε το τέλος της γούνας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η είδηση που πρόσθεσε ένα ακόμα χαμόγελο στα χείλη μας το πρωί. Η Donatella Versace ανακοίνωσε ότι ο οίκος της οικογένειάς της δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αληθινή γούνα στις συλλογές του του, σύμφωνα με συνέντευξη στο περιοδικό της εφημερίδας «The Economist» και πλέον ακόμα ένα μεγάλο όνομα προστίθεται στην ομάδα των σχεδιαστών που κάνουν μια μεγάλη στροφή εκφράζοντας και στην πράξη τις φιλοζωϊκές και περιβαλλοντικές τους ανησυχίες.

«Γούνα; Τελείωσα με αυτό. Δεν θέλω να σκοτώνω ζώα για να φτιάξω μόδα», δήλωσε η ισχυρή γυναίκα της μόδας. «Δεν αισθάνομαι πως είναι σωστό» σημείωσε. Η ανακοίνωση ήταν αιφνίδια και καθώς έγινε μέσω συνέντευξης, το δικτυακό κατάστημα ειδών Versace εξακολουθεί να διαθέτει ακόμη ρούχα και αξεσουάρ με γούνα.

Ο οίκος Versace είχε προηγουμένως αντισταθεί στην πίεση να ακολουθήσει το παράδειγμα οίκων μόδας, όπως οι Gucci, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss και Ralph Lauren, οι οποίοι είχαν ήδη αφαιρέσει τις γούνες από τις συλλογές τους.

Το brand ειδών πολυτελείας έχει συμπεριλάβει πολλά ρούχα από γούνα βιζόν και ρακούν, σύμφωνα με τον φορέα Humane Society International (HSI), ο οποίος εκστρατεύει παγκοσμίως για τον τερματισμό του εμπορίου γούνας. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας δήλωσε ότι ήταν "απογοητευμένη" από την απόφαση. Αλλά οι ακτιβιστές ενθουσιάστηκαν όπως ήταν αναμενόμενο, αν και αναμένουν από τον οίκο να κάνει και επίσημη ανακοίνωση για το πότε σταματά οριστικά να διαθέτει και να χρησιμοποιεί ρούχα με αληθινή γούνα.

 

Περισσότερα fashion news στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή