H RiRi εμφανίστηκε ως θηλυκός Πάπας και το Twitter την ”σταύρωσε”

H RiRi εμφανίστηκε ως θηλυκός Πάπας και το Twitter την ”σταύρωσε”

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγγελοι και δαίμονες, Παρθένες Μαρίες και σύμβολα καθολικισμού και ανάμεσά τους ένας θηλυκός Πάπας… η Rihanna! To ''κακό κορίτσι'' της μουσικής σκηνής και της μόδας ήταν οικοδέσποινα στο φετινό  Met Gala, μαζί με τις Anna Wintour, Donatella Versace και Amal Clooney και όπως φάνηκε ''έπιασε'' το νόημα όσο κανείς άλλος, ''φορώντας'' την στολή του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας και το ''στέμμα'' της Βασίλισσας στο κόκκινο χαλί.

Με ένα σύνολο δια χειρός Martin Margiela κεντημένο με πολύτιμες πέτρες και πέρλες, η RiRi ανταποκρίθηκε στο θέμα ''Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination'' ("Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία") και δεν απογοήτευσε κανέναν… Μάλιστα λίγο αργότερα πόζαρε μέσα στην αίθουσα όπου φιλοξενείται η έκθεση του μουσείου αποδεικνύοντας πόσο κοντά ήταν στο θέμα.

H RiRi εμφανίστηκε ως θηλυκός Πάπας και το Twitter την ”σταύρωσε”-1

Άλλωστε όλος ο κόσμος περίμενε να την δει και αυτή τη χρονιά στο κόκκινο χαλί του Met το οποίο για ακόμα μια φορά μετατράπηκε σε προσωπική της πασαρέλα και φυσικά το Twitter βρισκόταν υπ' ατμών. 

 

H RiRi εμφανίστηκε ως θηλυκός Πάπας και το Twitter την ”σταύρωσε”-2

 

Και τότε άρχισαν τα όργανα… Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν την εμφάνισή της Rihanna, όπως και πολλών άλλων (μεταξύ αυτών της Katy Perry, της Cara Delevingne και της Kim Kardashian) ''ασέβεια'' προς την εκκλησία και την θρησκεία, σημειώνοντας μάλιστα πως το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί βλασφημία και φυσικά βρήκαν αφορμή για να ξεκινήσουν ένα πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί μάλιστα, εξέφρασαν την αηδία τους βλέποντας τις διάσημες να εμφανίζονται με αποκαλυπτικά ρούχα που άφηναν σεξουαλικά υπονοούμενα, σε μια εκδήλωση που είχε να κάνει με τον καθολικισμό.

 

H RiRi εμφανίστηκε ως θηλυκός Πάπας και το Twitter την ”σταύρωσε”-3

H RiRi εμφανίστηκε ως θηλυκός Πάπας και το Twitter την ”σταύρωσε”-4

 

Κι εδώ τίθεται ξανά το ερώτημα… Η τέχνη όπως και η μόδα έχουν όρια;

Εμείς να σημειώσουμε μόνο ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε με την συμμετοχή του ίδιου του Βατικανού, που πιστέψτε μας γνώριζε πολύ καλά περί τίνος πρόκειται, ενώ ο ίδιος ο Πάπας λίγο καιρό πριν φωτογραφιζόταν με την Anna Wintour και την Donatella Versace δίνοντας τις ευλογίες του. Ορισμένα μάλιστα από τα έργα της έκθεσης στο Met Gala, που προέρχονται από το σκευοφυλάκιο της Καπέλα Σιστίνα, «δεν έχουν βγει ποτέ από το Βατικανό». Ανάμεσά τους υπάρχουν δακτυλίδια και τιάρες που φορούσαν Προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενδύματα που καλύπτουν μια περίοδο 15 και πλέον ποντιφικάτων μεταξύ του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Εκτός αυτού, αφορμή της έκθεσης ήταν η ιστορία της μόδας μέσα από τα δόγματα και τους κώδικες της χριστιανοσύνης, που αποτελούν ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης για τους σχεδιαστές του χθες και του σήμερα άρα δεν είναι η πρώτη φορά που είδαμε δημιουργίες με βυζαντινά σύμβολα μέσα από τα προκλητικά μάτια διάσημων σχεδιαστών. Μόνο να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και στις δημιουργίες των Dolce&Gabbana, Gaultier και Givenchy

Άρα μήπως όλος αυτός ο ντόρος είναι και λίγο εκτός τόπου και χρόνου; Για να 'χουμε να λέμε τώρα…

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις γύρω από το Met Gala 2018 στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή