6 σπιτικές μάσκες προσώπου για να δοκιμάσετε σήμερα

6 σπιτικές μάσκες προσώπου για να δοκιμάσετε σήμερα

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός άλλαξε κι εμείς οφείλουμε να προσαρμόσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς αντίστοιχα, ώστε να ανταποκριθούμε στις ιδιαιτερότητές του. Οι πιο κάτω diy μάσκες που σας προτείνουμε είναι ειδικά σχεδιασμένες για να σας παράσχουν όλα όσα χρειάζεστε για να υποδεχθείτε τη νέα εποχή, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

◗ 1. Οι φράουλες είναι σημαντική πηγή Βιταμίνης C, ενώ οι σπόροι της λειτουργούν αυτόματα ως ένα εξαιρετικό μέσο απολέπισης. H βρόμη, από την άλλη, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γι’ αυτό η συγκεκριμένη μάσκα είναι ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και για τους πιο ευαίσθητους.

2 μεγάλες φράουλες

2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη βρόμη

Λιώστε τις φράουλες (ιδανικά με ένα πιρούνι) και ανακατέψτε τις με τη βρόμη. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αφήνοντας την να δράσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε, στη συνέχεια, με ένα καθαρό ζεστό μαντιλάκι.

◗ 2. Το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή ελαϊκού οξέως, το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ, που δεν είναι απλώς ευεργετικό για την υγεία, αλλά είναι, επίσης, αποτελεσματικό στην ανάπλαση και ενυδάτωση του δέρματος. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός, ακόμη και γι’ αυτούς που έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Μερικές σταγόνες λαδιού από αβοκάντο βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος, δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και λάμψης. Αφού, λοιπόν, τελειώσετε τη ρουτίνα καθαρισμού της επιδερμίδας σας, εφαρμόστε με μαλακές κινήσεις στο πρόσωπό σας, κάνοντας μασάζ, λίγες σταγόνες λαδιού.

◗ 3. Το γάλα καρύδας θα χαρίσει στην επιδερμίδα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται ενώ την ίδια στιγμή οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδόνερου θα σας κάνουν να ξεχάσετε μια και καλή το γρήγορο και πρακτικό ντους.

1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι ροδόνερο

Γεμίστε την μπανιέρα με νερό, βυθιστείτε μέσα και προσθέστε το γάλα καρύδας και το ροδόνερο για να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό, ευεργετικό και… χλιδάτο μπάνιο.

◗ 4. Η επόμενη μάσκα που σας προτείνουμε είναι πανεύκολη, κλασική και, ίσως, η πιο αποτελεσματική. Το γιαούρτι είναι γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες ενώ, την ίδια στιγμή, κλείνει τους πόρους και θεραπεύει την επιδερμίδα, παρέχοντας, ταυτόχρονα, λάμψη. Εάν, μάλιστα, προσθέσουμε και λίγο μέλι, τότε η φρεσκάδα και η λάμψη θα πολλαπλασιαστούν.

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας υγρό μέλι

Συνδυάστε τα δύο υλικά μεταξύ τους και εφαρμόστε το μείγμα στην επιδερμίδα σας, επιτρέποντάς του να δράσει για 10 λεπτά. Aφαιρέστε, στη συνέχεια, με ένα υγρό μαντιλάκι.

◗ 5. Εκτός από το πρόσωπό μας, τα χέρια μας είναι ίσως το δεύτερο πιο ορατό μέρος του σώματός μας. Τα ξηρά και αφρόντιστα άκρα δεν είναι μονάχα άσχημα στην όψη, γεγονός που απωθεί τους γύρω μας και τραβά την προσοχή για τους λάθους λόγους, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή εστία μικροβίων.

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας

Λιώστε το λάδι καρύδας και συνδυάστε το με το αιθέριο έλαιο. Ρίξτε τα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια, κάντε με το μείγμα μασάζ στα χέρια σας, για όση ώρα θέλετε! Το αποτέλεσμα θα σας πείσει και δεν θα θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή την όμορφη συνήθεια.

◗ 6. Τα μήλα είναι, επίσης, σημαντική πηγή βιταμίνης C, αφού βοηθούν έτσι στην παραγωγή κυττάρων της επιδερμίδας μας. Από την άλλη πλευρά, το φύτρο σιταριού είναι γνωστό για τις εκπληκτικές αντιγηραντικές του ιδιότητες, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών ενώ, παράλληλα, ενισχύει την υγρασία.

1 κουταλιά της σούπας sauce μήλου (θα βρείτε εύκολα συνταγή στο διαδίκτυο)

1 κουταλιά της σούπας φύτρο σιταριού σε νιφάδες

Συνδυάστε και τα δύο συστατικά για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα γενναιόδωρα στο δέρμα σας, αφήνοντάς την να δράσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με υγρό, ζεστό μαντιλάκι.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή