Μακιγιάζ στην παραλία; 5 συμβουλές που πρέπει ν’ ακολουθήσετε

Μακιγιάζ στην παραλία; 5 συμβουλές που πρέπει ν’ ακολουθήσετε

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και καιρό έχει καταρριφθεί ο μύθος πως μακιγιάζ και παραλία δεν πάνε μαζί. Συγκεντρώσαμε, όμως, τις πιο σημαντικές συμβουλές για να μην καταλήξετε σαν… κλόουν στο τέλος της μέρας.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο ορισμένες φορές η βόλτα μας στην παραλία απαιτεί ένα ελαφρύ μακιγιάζ. Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στο νησί μας, είναι έντονο, γεγονός που εκπέμπει, αφενός, μια εξωστρέφεια, από την άλλη, όμως, μπορεί να προκαλέσει έντονη κούραση και ξηρό δέρμα, καθώς τις πλείστες ώρες της ημέρας μας τις περνούμε κλεισμένοι στο κλιματιστικό. Ο καλός καιρός το βράδυ αποτελεί πρόκληση για όσους θέλουν να ξενυχτήσουν το σαββατόβραδο, και το πρωινό ξύπνημα το πρωί της Κυριακής για την καθιερωμένη μας βόλτα στην παραλία μπορεί να γίνει σωστό μαρτύριο, εάν, μάλιστα, υπολογίσει κανείς ότι οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού μας έχουν καταντήσει καλοκαιρινή «πασαρέλα». Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για εσας τις βασικές οδηγίες για ένα προσεγμένο και ελαφρύ –πάντοτε- μακιγιάζ, ώστε να κρύψετε τις μικρές σας ατέλειες και να εμφανιστείτε στην παραλία με μια αβίαστη, φυσική ομορφιά.

Εφαρμόστε μια ελαφριά βάση: το υπερβολικό foundation είναι απαγορευτικό για την παραλία. Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, έπειτα από λίγη ώρα, θα κάνει σταδιακά την επιδερμίδα σας να μοιάζει φορτωμένη και αταίριαστη με το χαλαρό λουκ της παραλίας, ενώ, παράλληλα, ο ιδρώτας σε συνδυασμό με το αντηλιακό σας θα δημιουργήσουν ένα σντιαισθητικό «κράμα» στο πρόσωπό σας, που κάθε άλλο παρά κολακευτικό θα μοιάζει. Εφαρμόστε, εναλλακτικά, μια ελαφριά αμυδρή βάση και αποφύγετε εντελώς τη βάση σε σκόνη.

Αντικαταστήστε το ρουζ και το μπρονζέρ σας με κρεμώδη προϊόντα: Εννοείται πως οποιοδήποτε προϊόν σε σκόνη είναι απαγορευτικό για την παραλία. Το επιθυμητό είναι να εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας ένα συμπαγές στρώμα προϊόντων που δεν θα επηρεαστεί ούτε από την άμμο ούτε και το αλμυρό νερό της παραλίας. Δοκιμάστε, λοιπόν, τις κρεμώδεις εκδοχές του ρουζ και του μπρονζέρ σας, και, εάν θέλετε, μπορείτε αντί για μπρονζέρ να δοκιμάσετε μια βάση τέσσερις τόνους πιο σκούρα από τη συνηθισμένη. Όλα αυτά, πάντοτε χωρίς υπερβολή κι αν ανησυχείτε για την υπερβολική λιπαρότητα της επιδερμίδας σας, πάρτε μαζί σας ειδικά χαρτάκια κατά της λιπαρότητας που θα βρείτε στο εμπόριο (blotting paper).

Oυδέτερες σκιές: Εάν πρέπει με κάποιο τρόπο να περάσετε με χρώμα τα μάτια σας, προτιμήστε ουδέτερα και γήινα χρώματα για να ταιριάξει το λουκ σας με τη χαλαρή διάθεση που επιβάλλει το καλοκαίρι.

Δοκιμάστε αδιάβροχες μάσκες και eyeliner: για να μην μοιάζετε σαν… ρακούν στο τέλος της μέρας, εξοπλίστε το νεσεσέρ σας με αδιάβροχα προϊόντα που δεν θα αλλοιωθούν με το που πατήσετε το πόδι σας στην παραλία. Μην ξεγελιέστε, λέγοντας πως απλά θα μείνετε στην ξαπλώστρα χωρίς βουτιά. Η υγρασία στο περιβάλλον και οι βρομιές από την ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν υπερβολικά αντιαισθητικά αποτελέσματα.

Αποφύγετε το lipstick: τα υπερβολικά κρεμώδη lipstick πρέπει πάντοτε να αποφεύγονται στην παραλία. Δεν υπάρχει πιο αταίριαστη εικόνα από τα βαμμένα χείλη στην παραλία. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο θα σας βγάλει έξω από τα νερά σας, αλλά συνήθως τα έντονα βαμμένα χείλη μπορούν να προδώσουν την μικρή προετοιμασία σας, δημιουργώντας ψιθύρους γύρω σας για τη δήθεν υπερβολική σας εμφάνιση. Προτιμήστε ένα φυτικό βάλσαμο χειλιών που θα δώσει φρεσκάδα και ζωή στα χείλη σας.

Συμπέρασμα: Μια μέρα στην παραλία δεν αποτελεί αφορμή για να παραμελήσετε την καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Απλά τα πάντα θα πρέπει να προδίδουν ένα ουδέτερο, φυσικό και ανάλαφρο λουκ.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή