Η γκαρνταρόμπα της Frida ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Λονδίνο

Η γκαρνταρόμπα της Frida ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Λονδίνο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγοντας στις 16 Ιουνίου στο Λονδίνο, η έκθεση ''Frida Kahlo: Making Her Self Up'' στο Μουσείο V&A παρουσιάζει για πρώτη φορά εκτός Μεξικού προσωπικά αντικείμενα, προσωπογραφίες και ρούχα της θρυλικής ζωγράφου.

Μια σπάνια συλλογή που περιλαμβάνει τα κοσμήματα, τα καλλυντικά και το προστατευτικό πόδι με το κόκκινο δέρμα, σφραγίστηκαν στο σπίτι της για περισσότερα από 50 χρόνια, όμως πλέον οι θαυμαστές της  θα έχουν την μοναδική δυνατότητα να θαυμάσουν αυτό τον θησαυρό.

Η γκαρνταρόμπα της Frida ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Λονδίνο-1

Η μεγάλη αυτή έκθεση εξερευνά τις πτυχές της ζωής μιας από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές γυναίκες εικαστικούς του 20ου αιώνα. Η Claire Wilcox, επιμελήτρια στο V&A, δήλωσε ότι η Khalo αποτελεί μέχρι σήμερα ένα σημαντικό πολιτισμικό και φεμινιστικό σύμβολο. Περισσότερα από 200 αντικείμενα από το «La Casa Azul», το σπίτι της Khalo και του Diego Rivera θα εκτεθούν στο μουσείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η γκαρνταρόμπα της Frida ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Λονδίνο-2

Μετά το θάνατο της Khalo το 1954, ο Rivera έκλεισε τα υπάρχοντά της ζωγράφου του σε ένα δωμάτιο και είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξει παρά μόνο μετά το θάνατό του. Τελικά το δωμάτιο άνοιξε το 2004, αποκαλύπτοντας ένα συναρπαστικό θησαυρό από ρούχα, μακιγιάζ, κοσμήματα, φάρμακα και άλλα αντικείμενα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 22 από τα πολύχρωμα ρούχα Tehuana που φορούσε η ζωγράφος και είναι γνωστά από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που υπάρχουν, τους κορσέδες που έπρεπε να φορά για να υποστηρίζει την πλάτη της και που η ίδια είχε στολίσει με περίτεχνη ζωγραφική, αλλά και πολλά κοσμήματα.

Η γκαρνταρόμπα της Frida ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Λονδίνο-3

Η έκθεση με τίτλο «Frida Kahlo: Making Herself Up» άνοιξε τις πύλες τις στις 16 Ιουνίου και θα δεχτεί το κοινό μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης: Frida Kahlo: Her darkest everything

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή