Κι όμως, η Melania πήγε στα σύνορα με το Μεξικό με μπουφάν που έγραφε ”Πραγματικά δεν με νοιάζει”

Κι όμως, η Melania πήγε στα σύνορα με το Μεξικό με μπουφάν που έγραφε ”Πραγματικά δεν με νοιάζει”

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράγματι είναι ν' απορεί κανείς. Τι σκεφτόταν η Melania Trump με αυτή την στιλιστική επιλογή; Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στα σύνορα με το Μεξικό προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και κατάπληξη.

Ο λόγος; Ένα χακί μπουφάν από το Zara στο οποίο αναγραφόταν η φράση «"I really don't care, do u?"» [σ.σ. "Πραγματικά, δεν με νοιάζει, εσένα;"]. 

Κι όμως, η Melania πήγε στα σύνορα με το Μεξικό με μπουφάν που έγραφε ”Πραγματικά δεν με νοιάζει”-1
Κι όμως, η Melania πήγε στα σύνορα με το Μεξικό με μπουφάν που έγραφε ”Πραγματικά δεν με νοιάζει”-2

Κατά την άφιξή της στο Τέξας, η πρώτη κυρία είχε πλέον βγάλει το ελαφρύ μπουφάν, αλλά social media είχαν ήδη πάρει φωτιά.

«Δεν πρόκειται για φάρσα. Η Μελάνια Τραμπ φορούσε ένα σακάκι με τη φράση "Δεν με νοιάζει" για να πάει στα κέντρα κράτησης παιδιών. Είμαι άναυδος», σχολίασε στο Twitter ο Ζακ Πετκάνας, που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Ορισμένοι αναρωτιούνταν αν επρόκειτο για ένα μήνυμα προς τον σύζυγό της, στην απόφαση του οποίου να . Η εκπρόσωπος της πάντως, η Στέφανι Γκρίσαμ, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα κρυφό μήνυμα». «Είναι απλώς ένα μπουφάν (…) Μετά τη σημερινή σημαντική επίσκεψη στο Τέξας, ελπίζω ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα επικεντρωθούν στην γκαρνταρόμπα της», είπε, την ίδια στιγμή που διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο έστελναν με πλακάτ το δικό του μήνυμα παραλλάσοντας την φράση από το σακάκι της Πρώτης Κυρίας ''Εμένα πραγματικά με νοιάζει. Εσένα γιατί όχι;''.

Κι όμως, η Melania πήγε στα σύνορα με το Μεξικό με μπουφάν που έγραφε ”Πραγματικά δεν με νοιάζει”-3

Η Μελάνια Τραμπ, οι πιέσεις της οποίας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα ώστε να κάνει στροφή 180 μοιρών ο σύζυγός της στην πολιτική του χωρισμού των παιδιών παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους, επισκέφθηκε σήμερα έναν χώρο στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ όπου κρατούνται ορισμένοι από αυτούς τους ανήλικους. Η πρώτη κυρία αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί και έφτασε αεροπορικώς στο Τέξας. Στο Μακάλεν, όπου βρίσκεται το κέντρο κράτησης Upbring New Hope Children's Center, η Μελάνια Τραμπ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αξιωματούχους και εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις. Στο κτίριο φιλοξενούνται 55 ανήλικοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών. Οι έξι από αυτούς χωρίστηκαν από τους γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν, μόλις πέρασαν τα σύνορα.

Κι όμως, η Melania πήγε στα σύνορα με το Μεξικό με μπουφάν που έγραφε ”Πραγματικά δεν με νοιάζει”-4

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ κάθισε σε ένα τραπέζι και άκουσε τους υπαλλήλους να της εξηγούν πώς φροντίζουν τα παιδιά. Έθεσε πολλές ερωτήσεις, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι οι ανήλικοι λαμβάνουν τη σωστή φροντίδα. Λίγο αργότερα, περιηγήθηκε σε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται τα δωμάτια των παιδιών και της εξήγησαν ότι οι ανήλικοι φροντίζουν μόνοι τους για την καθαριότητα των χώρων αυτών. «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να δω και να συναντήσω τα παιδιά. Αλλά πρώτα, επιτρέψτε μου να γνωρίσω εσάς και να σας ευχαριστήσω όλους για όσα κάνετε, για το ηρωικό έργο που επιτελείτε καθημερινά και για όσα κάνετε για αυτά τα παιδιά», είπε η Μελάνια. «Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω πώς μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί χθες, στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, ότι επηρεάστηκε στην απόφασή του από τη σύζυγό του και την κόρη του Ιβάνκα. Η επίσκεψη της πρώτης κυρίας στο Τέξας είναι η πιο προβεβλημένη και μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις που έχει κάνει αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα νεφρά, στις 14 Μαΐου. Από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι η πρώτη κυρία βρίσκεται «στα σύνορα αυτή τη στιγμή» για να δει ιδίοις όμμασι τη μεταναστευτική κρίση. Πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες στις κυβερνητικές υπηρεσίες να επανενώσουν τις οικογένειες των μεταναστών που χωρίστηκαν στα σύνορα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, η κυβέρνηση θα σταματήσει να διώκει ποινικά τους γονείς που περνούν παράνομα τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρι να ενισχυθεί η συνοριοφυλακή και να αυξηθούν οι πόροι της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή