Ο Dior αντέγραψε παραδοσιακές στολές και ο κόσμος απάντησε με έναν… υπέροχο τρόπο!

Ο Dior αντέγραψε παραδοσιακές στολές και ο κόσμος απάντησε με έναν… υπέροχο τρόπο!

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας διάσημος οίκος δέχεται πυρά για αντεγραμμένα looks ή στιλ. Αυτή τη φορά όμως ίσως το διασκεδάζουμε λίγο περισσότερο.

Πέρσι, ο Dior παρουσίασε μια συλλογή που θύμιζε πολύ παραδοσιακές στολές της κοινότητας Bihor της Ρουμανίας. Ο κόσμος πρόσεξε αμέσως της ομοιότητες. Ένα από τα κομμάτια της συλλογής, και συγκεκριμένα ένα σακάκι, πωλείται πλέον στην απίστευτη τιμή των 30 χιλιάδων ευρώ, χωρίς καμιά αναφορά και κανένα οικονομικό κέρδος για τους Bihor, παρ' όλο που η πηγή έμπνευσης του οίκου είναι ξεκάθαρη.

Η όλη κατάσταση ξεκίνησε μια καταπληκτική καμπάνια που τάσσεται ενάντια στην εκμετάλλευση παραδοσιακών στοιχείων. Πίσω από την καμπάνια βρίσκεται το Ρουμανικό περιοδικό μόδας Beau Monde, με τη βοήθεια Bihor σχεδιαστών και καλλιτεχνών.

Τι έκαναν ακριβώς;

Δημιούργησαν το brand Bihor Couture που επιτρέπει στους fashionistas όλου του κόσμου να αγοράσουν αυθεντικά παραδοσιακά ενδύματα Bihor σε πολύ χαμηλότερες τιμές, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε αυτούς που κατασκεύασαν τα ρούχα.

Ο Dior αντέγραψε παραδοσιακές στολές και ο κόσμος απάντησε με έναν… υπέροχο τρόπο!-1

Αριστερά: Ρούχο του οίκου Dior όπως δημοσιεύτηκε στη Vogue

Δεξιά: Παραδοσιακό ρούχο Bohir

Επιπλέον, τα banners της καμπάνιας είναι άκρως ενδιαφέροντα, με συνθήματα όπως ''Μην αφήσεται τις παραδόσεις να χάσουν το στοκ τους'' και ''Pre-Fall Συλλογή 1918 / 2018'' . 

Ο Dior αντέγραψε παραδοσιακές στολές και ο κόσμος απάντησε με έναν… υπέροχο τρόπο!-2

Δείτε επίσης το βίντεο με τους Bohir να μιλούν για το περιστατικό.

 

 

Περισσότερα fashion news στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή