ΣΤΙΛ

To ”The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα

lant

Η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ανάμεσα στα φιλμ που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα, στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου και η υποψηφιότητα σηματοδοτεί την επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα, μετά από το 2011, όταν οι «'Αλπεις» είχαν κερδίσει το βραβείο σεναρίου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κόλμαν, η Έμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις, ενώ το σενάριο της υπογράφουν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα. Το φιλμ, που αποτελεί ταινία έναρξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (28/9), είναι ένα σατυρικό δράμα εποχής και αφηγείται το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας με κεντρικά πρόσωπα τη βασίλισσα 'Αννα, τη δούκισσα Σάρα Τσόρτσιλ και τη βαρόνη Αμπιγκέιλ Μάσαμ.

Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight.

Ωστόσο, το ελληνικό ενδιαφέρον στη φετινή διοργάνωση δεν εξαντλείται μόνο στη συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς στο τμήμα Orizzonti συμμετέχει ο Θανάσης Νεοφώτιστος με τη μικρού μήκους ταινία του «Λεωφόρος Πατησίων».