ΣΤΙΛ

Παραλία: Ασκήσεις με αναπήδηση για να βάλετε φωτιά στο σώμα σας!

paralia-askiseis-me-anapidisi-gia-na-valete-fotia-sto-soma-sas-2267968

Η παραλία εκτός από χαλάρωση και μαύρισμα, είναι το απόλυτο περιβάλλον για προπόνηση, ένα εντελώς φυσικό τοπίο με καθαρό αέρα και τη μυρωδιά από θαλασσινό αλάτι. Η άμμος παρέχει μια φυσική αντίσταση και μειώνει τις καταπονήσεις των αρθρώσεων, ενώ η θάλασσα επιτρέπει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων σε στυλ αερόβιας προπόνησης. Επιλέξαμε για εσάς μια σειρά από ασκήσεις με βάση την αναπήδηση, που μπορούν να γίνουν έξω στην άμμο για να διατηρείτε τέλειο κορμί και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

1. Αναπηδήσεις Καγκουρό: Τα πηδηματάκια με τα δυο πόδια και ταυτόχρονη ώθηση του σώματος εμπρός (άλμα καγκουρό) και οι επιτόπιες αναπηδήσεις στο ένα πόδι είναι ιδανικές ασκήσεις όταν βρίσκεστε στην παραλία. Δοκιμάστε δυο σετ από δέκα άλματα καγκουρό και δυο σετ είκοσι επιτόπιων αναπηδήσεων με το ένα πόδι εναλλάξ. Προσπαθήστε να προπονηθείτε σε σκληρή άμμο για αρχή και προχωρήστε στην πρόκληση της μαλακής άμμου, μόνο όταν αρχίσετε να νιώθετε άνετα με τα σετ των ασκήσεων.

2. Αναπηδήσεις με βαθύ κάθισμα: Α) Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά, τα χέ­ρια στη μέση ή μπροστά στην πρό­ταση και χαμηλώστε για να έρθετε σε θέση σκουότ (βαθύ κάθισμα). Πηδήξτε και με τα δύο πόδια μπροστά όσο μπορείς, με ασφάλεια. Ελάτε πάλι σε θέση σκουότ και επαναλάβετε για περίπου 20-30 δευτερόλεπτα. Β) Σταθείτε και πάλι με τα πόδια ανοιχτά, περίπου στο πλάτος των ώμων. Από βαθύ κάθισμα (σκουότ), πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Προσγειωθείτε και ελάτε πάλι σε θέση σκουότ, και αμέσως πηδήξτε ξανά ψηλά. Επαναλάβετε την κίνηση για για 20-30 δευτερόλεπτα.

3. Rocket Jumps: Για να εκτελέσετε κατακόρυφα άλματα με τεντωμένα χέρια ξεκινήστε σε όρθια θέση με τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων σας και χαμηλώστε σε βαθύ κάθισμα (squat position). Ακουμπήστε το έδαφος με τα χέρια σας και με εκρηκτικότητα, πηδήξτε κατακόρυφα με τα χέρια σας τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας και χτυπήστε ένα παλαμάκι. Όταν προσγειώνεστε, προσέξτε τα γόνατα σας να είναι λυγισμένα, καθώς επιστρέφετε πίσω στην αρχική θέση. Εκτελέστε 10-15 άλματα.

Σημ: Πέρα από το κομμάτι των ασκήσεων, το γαλήνιο σκηνικό της παραλίας προσφέρει μια τέλεια ευκαιρία για την αποβολή του στρες!

Περισσότερα fitness tips στο mustonline.gr .