ΣΤΙΛ

Review: Είδαμε το πολυσυζητημένο ”Insatiable” του Netflix!

review-eidame-to-polysyzitimeno-amp-8221-insatiable-amp-8221-toy-netflix-2269222

Η σειρά ακολουθεί την Patty, μια έφηβη που δέχεται τρομερό bullying για τα κιλά της από τους συμμαθητές της. Μετά από ένα περιστατικό, αδυνατίζει και επιστρέφει στο λύκειο για να πάρει εκδίκηση απ' όσους την κορόιδευαν. Φυσικά στην προσπάθεια της, προκαλούνται άλλα, διάφορα κωμικοτραγικά περιστατικά. Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της (που είναι image maker) προσπαθεί να την προετοιμάσει για να λάβει μέρος στα καλλιστεία. Πρωταγωνίστρια είναι η Debbie Ryan, μαζί με την Alyssa Milano, τον Dallas Roberts κ.ά.

Από το πρώτο κιόλας τρέιλερ, το στόρι της σειράς σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τον Twitterόκοσμο να την κατακεραυνώνει για το σκεπτικό πως κάποιος πρέπει να αδυνατίσει για να είναι όμορφος και για να γίνει αποδεκτός.

Η Alyssa Milano απάντησε στον χαμό αυτό μέσω Twitter:

''Δεν ντροπιάζουμε την Patty. Δίνουμε έμφαση (μέσω της κωμωδίας) στη ζημιά που προκαλεί το fat shaming. Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τώρα''

H Debbie Ryan έδωσε μια πιο ξεκάθαρη απάντηση για το τι είναι ακριβώς το στόρι της σειράς:

''Υπάρχουν τόσα άλλα σ' αυτή τη σειρά πέραν των ιστοριών για την εξωτερική εμφάνιση. Από την πολύπλοκη σχέση μάνας – κόρης, οι έρωτες στο λύκειο, στην αναζήτηση σεξουαλικότητας και τα διάφορα όρια στις σχέσεις. Νομίζω αν δώσετε μια ευκαιρία για να γνωρίσετε τη σειρά, θα αντιληφθείτε πως η Patty είναι πολύπλοκη, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύπλοκοι''.

Kαι οι δύο έχουν δίκιο.

Άποψη μας:
Με την πρώτη ευκαιρία βάλαμε το ''Insatiable'' στο Netflix για να δούμε περί τίνος πρόκειται. Όντως, ισχύει πως κάποια στοιχεία μπορεί να παραξηγηθούν αλλά όσο προχωρά η ιστορία είναι ολοφάνερο το τραύμα που κουβαλά η πρωταγωνίστρια λόγω του bullying που είχε δεχτεί. Ακόμα και η τρελή συμπεριφορά της προέρχεται από τα όσα έχει υποστεί, ασχέτως αν συχνά τα γεγονότα παρουσιάζονται με κωμικό τρόπο.

Η πρωταγωνίστρια, Debbie Ryan, λάμπει (και είναι ωραίο που βλέπουμε ένα φρέσκο πρόσωπο), ο Dallas Roberts στο ρόλο του Bob (του δικηγόρου) είναι εξαιρετικός και η ιστορία εξελίσσεται με χιούμορ και με απολαυστικό τρόπο που την κάνει να διαφέρει απ' ό,τι βλέπουμε συνήθως στις Αμερικανικές παραγωγές.

Οι κριτικοί κατακεραύνωσαν τη σειρά, μάλλον προκατειλημμένα από τα όσα ακούστηκαν. Εμείς απολαμβάνουμε τα επεισόδια, και την Alyssa Milano που είναι ένα από τα highlights στο ρόλο μιας… νεόπλουτης (σύζυγος του Bob).

Δείτε το τρέιλερ.