Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας

5' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν, εκτός από υπέροχες αναμνήσεις, επιστρέψατε από τις διακοπές και με κάποια… σουβενίρ που άφησε ο ήλιος στο πρόσωπό σας, δηλαδή κάποιες καφέ κηλίδες ή πανάδες, όπως τις λέμε συνήθως, ένα πράγμα είναι το πιο σημαντικό: να μην αφήσετε το χρόνο να περάσει, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να εγκατασταθούν στην επιδερμίδα σας αλλά να προχωρήσετε άμεσα στην αντιμετώπισή τους.

Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο

Ίσως αναρωτιέστε γιατί, ενώ ακολουθήσατε με ευλάβεια τους κανόνες των δερματολόγων για τη σωστή αντηλιακή προστασία, ξαφνικά είδατε στον καθρέφτη σας αυτό που δεν θέλατε να αντικρύσετε ποτέ: πανάδες. Αυτό, όμως, που εσείς βλέπετε "ξαφνικά" είναι μια διαδικασία χρόνων, καθώς όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία δεν φαίνονται πάντα με γυμνό μάτι στην επιδερμίδα. Κάποιες από αυτές, όπως οι πανάδες, εξελίσσονται σιωπηλά, καθώς με το πέρασμα του χρόνου οι φθορές από τον ήλιο συσσωρεύονται στα κύτταρα τα οποία δεν προλαβαίνουν να τις επιδιορθώσουν, απορρυθμίζουν τον μηχανισμό παραγωγής των μελανινοκυττάρων – τα οποία παράγουν την μελανίνη που δίνει στην επιδερμίδα το μπρονζέ της χρώμα αλλά και τις ανεπιθύμητες καφέ κηλίδες- και έτσι ένα πρωί "αναπάντεχα" βρισκόμαστε τετ α τετ με τις καφέ κηλίδες στο πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ. Εκτός από τον ήλιο, όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διευκολύνουν την εμφάνισή τους, όπως η ηλικία, οι ορμονικές διαταραχές (πχ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης), ο φωτότυπος της επιδερμίδας (όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να εμφανιστούν πανάδες) και βέβαια, οι γενετικές προδιαγραφές. 

Erase and rewind

Όσο οι πανάδες είναι "φρέσκες", μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να τις σβήσετε. Σύμμαχός σας σε αυτό είναι οι λευκαντικές κρέμες νέας γενιάς, με συνθέσεις και hi-end συστατικά που δουλεύουν στοχευμένα πάνω στο πρόβλημα και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όλο το χρόνο. Είναι περιττό να πούμε πως με ή χωρίς πανάδες, η επαρκής αντηλιακή προστασία κάθε μία από τις 365 μέρες του χρόνου, με ήλιο ή συννεφιά, στους δρόμους της πόλης, μέσα στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να κρατήσετε αποστάσεις από τις πανάδες.

Σάς προτείνουμε:

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-1

La Roche-Posay Pigmentclar Serum

Αυτός ο ορός εντατικής δράσης βάζει στο στόχαστρο εγκατεστημένες κηλίδες, ανομοιογενή χρωματικό τόνο, θαμπή όψη. Η καινοτομία αυτής της φόρμουλας βρίσκεται στο γεγονός ότι δρα σε όλα τα στάδια εξέλιξης των κηλίδων: τη δημιουργία, την εγκατάσταση αλλά και την επανεμφάνιση, εξασφαλίζοντας έτσι αποτέλεσμα με διάρκεια. Το σύμπλοκο [LHA] που περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση, κάνει απαλή και συστηματική απολέπιση ενώ ταυτόχρονα ο συνδυασμός ενεργών συστατικών κατά των καφέ κηλίδων τις διορθώνει ορατά.  

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-2

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector&Optimizer

Στους δύο θαλάμους αυτού του μπουκαλιού φιλοξενούνται, ξεχωριστά, δύο δραστικές φόρμουλες κατά των πανάδων ώστε να κρατούν στο ακέραιο την καθαρότητα και τη δύναμη των συστατικών τους. Η μία φόρμουλα περιέχει το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύμπλεγμα CL-302 με Βιταμίνη C, ένα προηγμένο μείγμα Ζυμομύκητα, Σαλικυλικό Οξύ και Acetyl Glucosamine που στοχεύουν στην σταδιακή εξάλειψη των δυσχρωμιών ενώ η άλλη, το λεγόμενο Optimizer, περιέχει ένα εκχύλισμα πράσινου Ιαπωνικού τσαγιού που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βοηθάει την επιδερμίδα να αντισταθεί στη μελλοντική εμφάνιση καφέ κηλίδων. 

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-3

Caudalie Vinoperfect Concentrated Brightening Essence

Εμπνευσμένο από την Ασιατική ιεροτελεστία ομορφιάς, αυτό το ελαφρύ, δροσερό essence αφήνει μια υπέροχη αίσθηση αναζωογόνησης ενώ ταυτόχρονα δρα εντατικά κατά των καφέ κηλίδων. Στην "καρδιά" του συνδυάζει γλυκολικό οξύ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του προσώπου καθώς το εκχύλισμα παιώνιας αποκαθιστά την ομοιομορφία και τη φωτεινότητά του. Ενισχυμένο με το signature νερό από σταφύλια της Caudalie, το Essence της σειράς λεύκανσης προσφέρει ενυδάτωση και καταπραϋνει την επιδερμίδα, αποκαλύπτοντας την πιο φωτεινή, υγιή όψη της. Για maximym αποτελέσματα, συνδυάστε το με το Radiance Serum της σειράς Vinoperfect. 

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-4

Avène D-Pigment Légère

Βασισμένη σε ένα τρίο δραστικών συστατικών, η σειρά D-Pigment της Avène (περιλαμβάνει δύο υφές, ελαφριά για κανονική προς μικτή επιδερμίδα και μία πλούσια για ξηρή και πολύ ξηρή), συνδυάζει τη δράση ενός αποχρωματιστικού συστατικού που ονομάζεται Μελανύδη με την Ρετιναλδεύδη, ένα συστατικό που είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και προσφέρει φωτεινότητα, αντιοξειδωτικό Προ-τοκοφερύλιο (παράγωγο της βιταμίνης Ε) και Ιαματικό Νερό της Avène με καταπραϋντική δράση- ένα κοκτέιλ συστατικών που αποδεδειγμένα βελτιώνει σημαντικά το πρόβλημα από τον πρώτο κιόλας μήνα. 

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-5

Darphin Melaperfect Anti-Dark Spots Perfecting Treatment

Αυτό το λεπτόρρευστο treatment επαναφέρει την ισορροπία στην επιδερμίδα και μειώνει ορατά τις δυσχρωμίες χάρη στο καινοτόμο σύμπλοκο Selectiv Mela System που "χτυπάει" το πρόβλημα στη ρίζα του και ταυτόχρονα εμποδίζει την επανεμφάνισή του. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, ενδυναμώνει τη φυσική άμυνα του δέρματος, βελτιώνει την ποιότητά του μέρα με τη μέρα και οδηγεί στην πιο όμορφη, φωτεινή όψη του. 

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-6

Estée Lauder Crescent White Full Cycle Brightening Spot Correcting Essence

Με τη σειρά Crescent White Full Cycle Brightening Collection, η Estée Lauder αξιοποιεί τον 24ωρο κύκλο εργασιών της επιδερμίδας προστατεύοντάς την το πρωί από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και βοηθώντας τη το βράδυ να επανορθώσει τις βλάβες και να μπλοκάρει τη δημιουργία των καφέ κηλίδων, με τη βοήθεια ισχυρών βοτανικών εκχυλισμάτων. Star product της σειράς, το Essence, μια φόρμουλα εντατικής δράσης σε μορφή μεταξένιου ελαίου, που αξιοποιεί στο έπακρο τα δραστικά συστατικά της σειράς, για ορατά ομοιόμορφη, ανανεωμένη επιδερμίδα χωρίς κηλίδες.  

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-7

Shiseido White Lucency Brightening Serum for Neck and Decolletage

Η περιοχή του ντεκολτέ (όπως και τα χέρια μας) είναι εκείνη που αποκαλύπτει πρώτη την ηλικία μας- ή, πιο σωστά, την ηλικία της επιδερμίδας μας- για αυτό η καθημερινή φροντίδα της είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η Shiseido συμπεριέλαβε στην πλήρη σειρά λεύκανσης White Lucency ένα προϊόν απαραίτητο για όσες γυναίκες παρατηρούν τα πρώτα σημάδια του ήλιου στο λαιμό και το ντεκολτέ τους. Αυτή η συμπυκνωμένη σύνθεση μειώνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης και των πανάδων από τον ήλιο στις επίμαχες ζώνες, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα και τονώνει τη μικροκυκλοφορία επαναφέροντας τη νεανική όψη του λαιμού και του ντεκολτέ. 

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-8

Frezyderm Spot End Corrective

Προϊόν τοπικής εφαρμογής από την ολοκληρωμένη σειρά Spot End κατά των δυσχρωμιών. Τα συστατικά λεύκανσης που περιέχει σε συνδυασμό με το σύμπλεγμα κερατολυτικών ενεργών συστατικών, μειώνουν την παραγωγή μελανίνης και αποχρωματίζουν τις επιφανειακές καφέ κηλίδες σε ποσοστό που φτάνει το 71% μετά από συστηματική χρήση 2 μηνών. 

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-9

Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution

Ενεργή βιταμίνη C που διεισδύει γρήγορα στην επιδερμίδα και μειώνει ορατά τις καφέ κηλίδες, εκχύλισμα λευκής σημίδας που προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη καθώς και εκχύλισμα παιώνιας, γνωστό στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική για την έντονη αντιοξειδωτική του δράση, πρωταγωνιστούν σε αυτό το διάφανο, σούπερ δραστικό serum της Kiehl's που με καθημερινή χρήση μειώνει αισθητά τις δυσχρωμίες (αλλά και τα σημάδια ακμής), διορθώνει το χρωματικό τόνο και επαναφέρει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Πανάδες: 10 προϊόντα που υπόσχονται να τις ”σβήσουν” από την επιδερμίδα σας-10

Korres Άγριο Τριαντάφυλλο Επανορθωτική Μάσκα Ύπνου

Η βραδινή φροντίδα περνάει σε άλλο επίπεδο με αυτή την βελούδινη μάσκα της Korres που είναι ο ορισμός του beauty sleep. Ενισχυμένη με λάδι Άγριου Τριαντάφυλλου, καθαρή βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ, ενισχύει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, μειώνει την ένταση και το χρώμα των κηλίδων,απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης και βελτιώνει συνολικά την ποιότητα της επιδερμίδας.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή