ΣΤΙΛ

”Ύμνος στη θηλυκότητα” στο Κρεμλίνο από τον BVLGARI

”Ύμνος στη θηλυκότητα” στο Κρεμλίνο από τον BVLGARI

Για πρώτη φορά στη Ρωσία, τα Μουσεία του Κρεμλίνου στη Μόσχα παρουσιάζουν αναδρομική έκθεση με θησαυρούς υψηλής κοσμηματοποιίας του διάσημου ιταλικού οίκου BVLGARI, του οποίου η ιστορία αρχίζει πριν από 130 χρόνια. Περισσότερα από τετρακόσια μοναδικά κομμάτια από τη Συλλογή Πολιτιστικής Κληρονομιάς Bulgari καθώς και κοσμήματα ιδιωτικών συλλογών από όλο τον κόσμο παρουσιάζονται σε δύο εκθεσιακούς χώρους των μουσείων του Κρεμλίνου, σε αυτόν του Καμπαναριού της Κοίμησης της Θεοτόκου και σε αυτόν του Πατριαρχικού Ανακτόρου.

Σοφία Λόρεν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Καρολίνα του Μονακό, 'Οντρεϊ Χέπμπορν, 'Ινγκριντ Μπέργκμαν, Τζίνα Λολομπριτζίτα, Μόνικα Βίτι … περισσότερα από 500 διαδήματα, ρολόγια και ανεκτίμητα κοσμήματα που στόλισαν διασημότητες σε όλο τον κόσμο εκτίθενται από την περασμένη Παρασκευή και έως τις 13 Ιανουαρίου στο Κρεμλίνο.

”Ύμνος στη θηλυκότητα” στο Κρεμλίνο από τον BVLGARI-1

Caro Daur, Helena Bordon, Giorgia Tordini, Gilda Ambrosio στα εγκαίνια της έκθεσης.

”Ύμνος στη θηλυκότητα” στο Κρεμλίνο από τον BVLGARI-2

Alicia Vikander, Jean Christophe-Babin και Eva Green στο Κρεμλίνο

Η έκθεση «Ύμνος στη θηλυκότητα» σκιαγραφεί δύο αιώνες ιστορίας του οίκου χρυσοχοΐας Μπούλγκαρι (όμιλος LVMH).

Πενήντα από τα 511 κομμάτια που εκτίθενται προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές. Η εταιρία, που προσπαθεί να εξαγοράσει τα πιο διάσημα κομμάτια που έχουν πριγκίπισσες και ηθοποιοί, παρουσιάζει για πρώτη φορά πολλά κομμάτια που αποκτήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Έτσι εκτίθενται για πρώτη φορά η πλήρης συλλογή της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τα κοσμήματα της ρουμάνας ηθοποιού 'Αννα Μανιάνι, μούσας του Ρομπέρτο Ροσελίνι και του Πιέρ-Πάολο Παζολίνι, που εξαγοράστηκαν πρόσφατα από την οικογένειά της.

”Ύμνος στη θηλυκότητα” στο Κρεμλίνο από τον BVLGARI-3

"Η έκθεση αυτή είναι η πιο πλούσια όλων των εποχών" για τον οίκο και παρουσιάζει ταυτόχρονα εξαιρετικές πέτρες και υπέροχα σχέδια", δήλωσε ο Ζαν-Κριστόφ Μπαμπέν, επικεφαλής του BULGARI, υπογραμμίζοντας ότι τα μουσεία του Κρεμλίνου έχουν μια από τις πλουσιότερες συλλογές χρυσοχοΐας παγκοσμίως".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ