NYFW Beauty Report: Τα ξωτικά του οίκου Rodarte

NYFW Beauty Report: Τα ξωτικά του οίκου Rodarte

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βροχή που έπεφτε το απόγευμα της Κυριακής ήταν η τελική πινελιά που ήρθε να βάλει η φύση στο gothic σκηνικό που έστησαν οι αδελφές Mulleavy σε ένα νεκροταφείο στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν την συλλογή τους Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019. Κανένα άλλο φόντο δεν θα μπορούσε να αναδείξει καλύτερα τις δημιουργίες του οίκου καθώς τα μοντέλα έμοιαζαν να αιωρούνται στο χώρο και να "κόβουν" το πυκνό γκρίζο, σαν εξωπραγματικές δέσμες φωτός και χρωμάτων.

Ο υπερταλαντούχος makeup artist James Kalliardos εμπνεύστηκε από τον Πικάσο και τα νέα, υψηλής έντασης, χρώματα της Nars ενώ η πάντα υπέροχη hair stylist Odile Gilbert μαζί με τον flower designer Joseph Free δημιούργησαν ρομαντικά χτενίσματα που σφιχταγκαλιάστηκαν με αριστοτεχνικά headpieces από φρέσκα τριαντάφυλλα και, φυσικά, τα signature μεταλλικά αξεσουάρ του οίκου- σκέτη μαγεία!  

NYFW Beauty Report: Τα ξωτικά του οίκου Rodarte-1

Όπως είπε ο James Kaliardos στο elle.com, η επίσκεψή του στην Tate Modern και η επαφή του με τα έργα του Πικάσο ξεκλείδωσαν την έμπνευσή του για το συγκεκριμένο show: "Ύστερα, συναντήθηκα με την Kate και τη Laura και μιλούσαμε για χρωματιστές σκιές και την ίδια στιγμή η Nars επαναλανσάρει της σκιές της με αυτά τα χρώματα και όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στη θέση τους".

Οι σκιές που χρησιμοποίησε ήταν οι Douro (κίτρινο), Domination (ζωηρό ροζ) και Baby Jane (τυρκουάζ μπλε), και τις άπλωσε όχι με τον κλασικό τρόπο αλλά πιέζοντας απαλά και επαναλαμβανόμενα το πινέλο του πάνω στο βλέφαρο, μέχρι να πάρει την ένταση και την πυκνότητα του χρώματος που ήθελε, αφού προηγουμένως είχε προετοιμάσει τα μάτια με την Smudgeproof Eyeshadow Base της Nars, "που κάνει τα pigments να συμπεριφέρονται όπως θέλεις", εξήγησε. "Μετά, απλά χρησιμοποιείς το πινέλο για να κάνεις το σβήσιμο γύρω γύρω, για να μαλακώσεις τις γωνίες", συμπλήρωσε. 

NYFW Beauty Report: Τα ξωτικά του οίκου Rodarte-2

Παρότι οι σκιές ήταν διαφορετικές σε κάθε μοντέλο, στα χείλη τους ο James Kaliardos χρησιμοποίησε την ίδια απόχρωση, ένα ζωηρό πορτοκαλοκόκκινο, το Powermette Lip Pigment, Don't Stop της Νars ενώ στο περίγραμμα χρησιμοποίησε το μολύβι χειλιών Lip Liner, Jungle Red. "Αυτό το χρώμα (το Don't Panic) πραγματικά ταιριάζει σε όλες", είπε ο makeup artist. "Στην αρχή σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω διαφορετικά χρώματα, ώστε να δένουν με τους διαφορετικούς τόνους επιδερμίδας. Όμως αυτή η απόχρωση δείχνει υπέροχη σε οποιαδήποτε επιδερμίδα και ενώ το κραγιόν είναι υγρό, όταν στεγνώνει γίνεται βελούδινο ματ. Είναι εκπληκτικό χρώμα".

Στα ζυγωματικά, ο Kaliardos συνδύασε δύο highlighters (τις αποχρώσεις Capri και Maldives από Nars) και blush ανάλογα με την επιδερμίδα του κάθε μοντέλου, ολοκληρώνοντας έτσι το μαγικό look τους. 

NYFW Beauty Report: Τα ξωτικά του οίκου Rodarte-3

Όσο για τα μαλλιά, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Allure, τα προϊόντα styling που χρησιμοποίησε η Odile Gilbert για να δημιουργήσει αυτά τα "πειραγμένα" waves με όγκο, πάνω στα οποία έπλεξε τα τριανταφυλλένια headpieces του Joseph Free, ήταν o αφρός για κράτημα Tresemme Tres Two Extra Hold Mousse (τον άπλωσε σε νωπά μαλλιά πριν το στέγνωμα με το πιστολάκι) και η λακ Tresemme Tres Two Extra Firm Control Hair Spray, "ένα πραγματικά δυνατό hairspray" όπως είπε η ίδια, το οποίο όχι μόνο εξασφάλισε το απαιτούμενο κράτημα αλλά έδωσε στα μαλλιά μια τέτοια υφή ώστε να μένουν σταθερά τα τσιμπηδάκια και οι φουρκέτες με τα οποία στερέωσε τα λουλούδια.

 

Περισσότερα beauty news από τις εβδομάδες μόδας στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή