Με αυτές τις εύκολες DIY συνταγές θα πείτε αντίο στα μαύρα στίγματα

Με αυτές τις εύκολες DIY συνταγές θα πείτε αντίο στα μαύρα στίγματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γνωστά σε όλες μας μαύρα στίγματα είναι στην πραγματικότητα φραγμένοι πόροι που γεμίζουν με κερατίνη, νεκρά δερματικά κύτταρα και σμήγμα. Αν δεν αποτελούν απειλή για την υγεία ή το δέρμα μας, τα μαύρα στίγματα είναι συχνά ενοχλητικά και επηρεάζουν την εικόνα του προσώπου μας. Πως να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από τα μαύρα στίγματα; Ακολουθήστε αυτές την έξυπνες συνταγές για το σπίτι και θα μας θυμηθείτε…

1. Πρώτα, καθαρισμός:

Για καθαρισμό προσώπου μπορείς να δοκιμάσεις να τρίψεις απαλά το πρόσωπό σου με μερικές σταγόνες λεμόνι ανακατεμένες με μία κουταλιά ζάχαρη. Αυτό θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα αφήνοντας το δέρμα σου καθαρό.

2. Φυσική μάσκα για να περιορίσετε την έξαρση:

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό

1 καθαρή πετσέτα

1 μικρό μπολ

1 χαρτομάντηλο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πρώτα διαχωρίστε τον κρόκο από ασπράδι του αυγού. Πλύνετε καλά και έπειτα στεγνώστε το πρόσωπό σας. Εφαρμόστε το ασπράδι στο δέρμα σας κάνοντας μια λεπτή στρώση. Τοποθετήστε το απαλό χαρτομάντιλο στο σημείο που βάλατε το ασπράδι και πιέστε απαλά για να κολλήσει στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για λίγο μέχρι να στεγνώσει αυτό το στρώμα. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα δεύτερο στρώμα με ασπράδι αυγού πάνω στο ήδη υπάρχον χαρτί και αφήστε το λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι και αυτό το στρώμα να στεγνώσει καλά. Όταν η μάσκα σας ξεραθεί, θα νιώσετε σφιχτό το δέρμα του προσώπου σας. Ξεκολλήστε απαλά την μάσκα και ξεπλύνετε καλά τα υπολείμματα.

3. Τέλος, πλούσια ενυδάτωση με μπανάνα:

Η μπανάνα πέρα από ένα γευστικό φρούτο, γεμάτο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σας είναι μια τέλεια λύση για τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Η φλούδα αλλά και το εσωτερικό της έχουν σημαντικές ωφέλειες, που μπορούν να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του δέρματός μας και να μειώσουν την εμφάνιση σπυριών και μαύρων στιγμάτων. Ακολουθεί η συνταγή για μια πλούσια DIY ενυδατική κρέμα…

Μάσκα με μπανάνα, κακάο και μέλι

ΥΛΙΚΑ

1/2 μπανάνα λιωμένη με πιρούνι

1 κουταλιά της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και απλώνουμε στο πρόσωπο για δέκα περίπου λεπτά. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε απαλά με καθαρή πετσέτα.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή