ΣΤΙΛ

Stop the press! Μόλις ανακοινώθηκε το θέμα του επόμενου Met Gala

Stop the press! Μόλις ανακοινώθηκε το θέμα του επόμενου Met Gala

Είναι η βραδιά που περιμένει με αγωνία όλος ο κόσμος της μόδας και η ανακοίνωση του θέματος του Met Gala βάζει σε εγρήγορση κάθε στυλίστα που αναλαμβάνει να ντύσει μια μεγάλη σταρ.

Μετά το περσινό κόνσεπτ, “Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία” που έβαλε στα αρχεία της μόδας πολλές ξεχωριστές εμφανίσεις, οι ''ειδικοί'' ανάμεσά τους και η Διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour αποφάσισαν να εξιτάρουν για ακόμα μια χρονιά την ελίτ με ένα εντυπωσιακό θέμα.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ανακοίνωσε το θέμα  του Met Gala και κατ' επέκταση της έκθεσης που θα φιλοξενήσει την επόμενη χρονιά, ως “Camp: Notes on Fashion”. Σύμφωνα με τους New York Times, η έκθεση εμπνέεται από το δοκίμιο της Susan Sontag του 1964 που ορίζει το camp ως “αγάπη για το αφύσικο: για την ένταση και την υπερβολή”. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αντιληφθούμε πόση δουλειά έχουν μπροστά τους από τη μία οι διάσημες κυρίες που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί, και από την άλλη πόσο φαντασμαγορικά θα είναι τα ''κουστούμια'' που θα δούμε στα Όσκαρ της μόδας.

Το φετινό gala θα φιλοξενηθεί από δύο λάτρεις της μόδας: τη Lady Gaga και τον Harry Styles. Ακόμη πιο κατάλληλα, ολόκληρη η εκδήλωση του 2019 χρηματοδοτείται από τον οίκο Gucci. Ο Alessandro Michele μαζί με τη διάσημη τενίστρια Serena Williams θα συμμετάσχουν επίσης ενεργά στην εκδήλωση.

“Βιώνουμε μία εποχή υπερβολής και μοιάζει ιδιαίτερα κατάλληλο στην πολιτιστική συζήτηση το να εξετάσουμε αυτό που συχνά απορρίπτεται ως κενή επιδεξιότητα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα πολύ εξελιγμένο και ισχυρό πολιτικό εργαλείο, ειδικά για τις περιθωριοποιημένες κουλτούρες,” είπε ο Andrew Bolton, curator στο Ινστιτούτο Κοστουμιού στους Times.

Το Met Gala 2019 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Μαΐου, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα fashion news στο mustonline.gr.