ΣΤΙΛ

Η Michelle O’ ”ένωσε” τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη σε μια δυνατή καμπάνια

i-michelle-o-amp-8217-amp-8221-enose-amp-8221-toys-pio-diasimoys-anthropoys-toy-planiti-se-mia-dynati-kampania-2277708

H Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, για την ενημέρωση σε σχέση με τις ανισότητες ευκαιριών που υφίστανται τα νεαρά κορίτσια ανά τον κόσμο, όσον αφορά την εκπαίδευση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη βία και τους παιδικούς γάμους.

Η Michelle Obama, που εκτός από συνήγορος σε θέματα φτώχειας και εκπαίδευσης, είναι και μια γυναίκα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη ως προς τις ανισότητες φύλων, έκανε χθες Παγκόσμια Μέρα Κοριτσιού έστειλε χθες ένα δυνατό μήνυμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media: "Πιστεύουμε ότι η αλλαγή συμβαίνει από κάτω προς τα πάνω, οπότε δουλεύουμε για να υποστηρίξουμε τους ηγέτες των χαμηλότερων στρωμάτων και να ωθήσουμε δράση από ανθρώπους σαν εσάς, παντού στον κόσμο. Μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα μαζί από ό,τι μπορούμε ο καθένας μόνος του, οπότε ελπίζω να γίνετε μέρος της συμμαχίας μας – επειδή το μέλλον του κόσμου μας είναι τόσο λαμπερό, όσο τα κορίτσια μας #GlobalGirlsAlliance".

Η Πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μέσα από το Ίδρυμα Ομπάμα, οργάνωσε μάλιστα μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη -ανάμεσά τους οι Julia Roberts, Meryl Streep, John Legend, Natalie Portman, David Beckham- για μια καμπάνια που τονίζει τη σημασία της εκπαίδευσης των κοριτσιών, ενώ και η ίδια ενώθηκε με διάφορα μικρά κορίτσια για ένα video clip ενθάρρυνσης προς τα κορίτσια ανά τον κόσμο με μουσική το θρυλικό ‘’Think’’.

"Αυτή τη στιγμή, πάνω από 98 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια, δεν πηγαίνουν σχολείο. Βλέπω τον εαυτό μου σε αυτά τα κορίτσια. Βλέπω τις κόρες μου σε αυτά τα κορίτσια. Ξέρω ότι πολλοί κι από εσάς βλέπετε τους εαυτούς σας σε αυτά τα κορίτσια. Για αυτόν τον λόγο, το ίδρυμα Obama Foundation παρουσιάζει το πρόγραμμα Global Girls Alliance, με σκοπό την ενθάρρυνση των νεαρών κοριτσιών ανά τον κόσμο, διαμέσου της εκπαίδευσης", σημείωσε η Michelle O’.