Τα πολυτελή αρώματα του Francis Kurkdjian ήρθαν στην Ελλάδα!

Τα πολυτελή αρώματα του Francis Kurkdjian ήρθαν στην Ελλάδα!

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν είστε perfume lover τότε σίγουρα θα γνωρίζετε το όνομα Francis Kurkdjian – αν όχι, σίγουρα γνωρίζετε το θρυλικό Le Male του Jean Paul Gaultier ή το best selling Narciso by Narciso Rodriguez, οπότε με έναν τρόπο έχετε ήδη "συναντήσει" τον Francis Kurkdjian, μια που είναι η "μύτη" πίσω από αυτά τα δύο iconic αρώματα- και όχι μόνο.

Τα πολυτελή αρώματα του Francis Kurkdjian ήρθαν στην Ελλάδα!-1

Το 2009, ο Francis Kurkdjian, ένας από τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς της εποχής μας, μαζί με τον Marc Chaya δημιούργησε τον οίκο Maison Francis Kurkdjian, με στόχο να φέρουν τον αρωματοποιό και την αυθεντική δημιουργικότητα και πάλι στο προσκήνιο. Χάρη στο όραμα των ιδρυτών του, καθιερώθηκε ως ένας διακεκριμένος «παίκτης» στον κόσμο των αρωμάτων πολυτελείας με premium και εξαιρετικά επιλεκτική παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες.

Ο οίκος και ο αρωματοποιός, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το άρωμα μονοδιάστατα αλλά ως πρωταγωνιστικό στοιχείο σε μια συνολική εικόνα, υποστηρίζει μια καλλιτεχνική προσέγγιση στην αρωματική δημιουργία, με την ποίηση, τη χαρά και την αγάπη για το προϊόν να καθοδηγούν κάθε του βήμα.

Τα πολυτελή αρώματα του Francis Kurkdjian ήρθαν στην Ελλάδα!-2

“Το Όραμά μας είναι να γίνουμε ο πολυτελέστερος σύγχρονος οίκος αρωμάτων, στον οποίο η πολυτέλεια θα ορίζεται από το εξαιρετικό: εξαιρετική δημιουργικότητα, εξαιρετική μαστοριά και εξαιρετική εμπειρία για τον πελάτη. Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε χαρά στους πελάτες μας δημιουργώντας ένα ταξίδι ανάτασης μέσα από τα αρώματα.” Marc Chaya, CEO και συν-δημιουργός.

Η συλλογή Maison Francis Kurkdjian σχεδιάστηκε σαν μια σοφιστικέ γκαρνταρόμπα αρωμάτων που αποτίνει φόρο τιμής στο σύγχρονο όραμα του αρωματοποιού γύρω από την τέχνη του να φοράς ένα άρωμα. «Φαντάζομαι τις δημιουργίες μου σαν οσφρητικές σιλουέτες που διαμορφώνονται από δροσερές ή αμπρέ νότες, φλοράλ ακόρντα ή πλούσιες εκφράσεις. Μου αρέσει η ιδέα κάθε γυναίκα και κάθε άνδρας να μπορούν να εκφράσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους μέσα από το άρωμα τους, γι’ αυτό και σας προσκαλώ μέσα από τις δημιουργίες μου να επιλέξετε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό, ανάλογα με το πώς αισθάνεστε», εξηγεί ο Francis Kurkdjian και υπογράφει μια άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη Frangrance Wardrobe.

Έχοντας τη χαρά να είμαι προσκλεκλημένη στην επίσημη παρουσίαση του Maison Francis Kurkdjian στην Ελλάδα, μπορώ να πω ότι οι λέξεις δεν φτάνουν για να αποτυπώσουν την πρωτόγνωρη οσφρητική εμπειρία που βιώνεις μέσα από κάθε ένα άρωμα του Francis Kurkdjian, ανεξάρτητα από το αν σου αρέσει ή όχι.

Τα πολυτελή αρώματα του Francis Kurkdjian ήρθαν στην Ελλάδα!-3

Τα δοκίμασα όλα (από τα πιο δροσερά και μίνιμαλ μέχρι τα πιο πλούσια και πολύπλοκα) και ανάμεσά τους βρήκα το άλλο μου μισό: το Grand Soir είναι ένα κεχριμπαρένιο, ξυλώδες, οριένταλ άρωμα, με έναν χαρακτήρα που διαβάζοντάς τον θα με άφηνε αδιάφορη, μια που αυτή η αρωματική οικογένεια δεν είναι στις αγαπημένες μου. Όμως όλα άλλαξαν τη στιγμή που ήρθε σε επαφή με την επιδερμίδα μου και ξεδίπλωσε όλη τη σαγήνη του. Ο Francis Kurkdjian θέλησε μέσα από το Grand Soir να εκφράσει τα συναισθήματα που δημιουργεί μια βόλτα στο Παρίσι το σούρουπο, με τις γέφυρες και τα μνημεία να λαμποκοπούν σαν χιλιάδες αστέρια στον μισοσκότεινο ουρανό, και την "ζωγραφίζει" πάνω στην επιδερμίδα με την απαλή ζεστασία της βανίλιας, του benzoin από το Σιάμ και του σπόρου τόνκα από τη Βραζιλία, που σπρώχνεται μέσα στη βαθιά σκοτιενιά του κίστου από την Ισπανία- μαγικό! 

 

Info: Τα προϊόντα Maison Francis Kurkdjian διατίθενται αποκλειστικά στo πολυκατάστημα attica στο Golden Hall και στο ηλεκτρονικό κατάστημα atticabeauty.gr

 

Περισσότερα beauty news στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή