Φάβα, ΠΑΟΚ, Μέγκαν Μαρκλ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ​​λίστα που δίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη δημοσιότητα η Google με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις είναι το ετήσιο ραντεβού μας με την κλειδαρότρυπα στην εποχή του Διαδικτύου. Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Ελληνες το 2018; Τι τους κίνησε την περιέργεια; Και τι τους συγκίνησε; Ποιες ήταν οι ανησυχίες τους;

Παιχνίδια, ριάλιτι, μπάλα αλλά και τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά για λίγη εθνική υπερηφάνεια και κάποια προβεβλημένα πρόσωπα από τον χώρο της σοουμπίζ κυρίως, βρίσκονται πολύ ψηλά στις λίστες. Από το ριάλιτι αγάπης Power of Love, όπου όταν έκλεισαν οι κάμερες έσβησε και η αγάπη και το παιχνίδι επιβίωσης Survivor στις παραδεισένιες παραλίες του Αγιου Δομίνικου, στον ΠΑΟΚ. Κι από εκεί στο σίριαλ «Τατουάζ» και στην ποπ τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα.

Προσθέστε και λίγη βασιλική λάμψη από την πρώην χολιγουντιανή σταρ Μέγκαν Μαρκλ, νυν σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι και σιγά σιγά συμπληρώνεται η αλλοπρόσαλλη αυτή εικόνα, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Στίβεν Χόκινγκ και ο Τζορτζ Μπους είναι σαν τη μύγα μες το γάλα.

Τουλάχιστον οι μαγειρικές μας αναζητήσεις, που ήταν πάρα πολλές και επίμονες τη χρονιά που φεύγει, μαρτυρούν μια εξωστρέφεια και έναν κοσμοπολιτισμό που δεν τα συναντάμε σε άλλες κατηγορίες. Ολα κι όλα. Μπορεί να αγαπάμε τα εγχώρια τηλεπαιχνίδια, τις εγχώριες τηλεπερσόνες και τα μοντέλα, το εγχώριο μίζερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και τα ελληνικά κακογυρισμένα σίριαλ, αλλά στο πιάτο μας θέλουμε πολυπολιτισμικότητα. Ρυζόγαλο αλλά και πανκέικς. Ταραμά αλλά και γουακαμόλε – αυτό κι αν είναι έκπληξη. Γιουβαρλάκια αλλά και πίτσα. Ο Ελληνας απ’ ό,τι φαίνεται αγαπάει την ποικιλία στα τραπέζι του.

Οι φετινές αναζητήσεις, όμως, δίνουν απάντηση και στο ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον μας για ό,τι έχει να κάνει με τη μαγειρική. Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι απ’ όλα αυτά τα ριάλιτι και τους διαγωνισμούς μαγειρικής, τα αφιερώματα σε τοπικές κουζίνες και σε παραδοσιακές συνταγές, τις ταξιδιωτικές εκπομπές γεύσεις και αυτές για διακεκριμένους σεφ και εστιατόρια με αστέρια Μισελέν σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι έμεινε.

Μάθαμε –ελπίζω– να φτιάχνουμε φάβα που βγήκε πρώτη σε αναζητήσεις, ταραμά και ρυζόγαλο. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τη δική μας ζύμη για πίτσα και να μαγειρέψουμε αρακά. Μπήκαμε στη διαδικασία να ετοιμάσουμε μωσαϊκό, το γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Αυτά κάναμε στην κουζίνα μας το 2018 σύμφωνα με την Google. Δεν είναι και λίγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή